x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Salon de Benzi Desenate la Palatul Şuţu

Salon de Benzi Desenate la Palatul Şuţu

de Sebastian S. Eduard    |    06 Iul 2014   •   15:54
Salon de Benzi Desenate la Palatul Şuţu
Întâlnire cu Miţa Biciclista, Ioniţă Tunsul, Personajele lui Caragiale, Pisica Pătrată şi Bucureştenii secolului 21

“Salon BD, Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, un inedit salon, care va include lansări de carte, conferinţe, ateliere pentru copii şi o minişcoală de vară, îşi va deschide porţile pentru mici şi mari, marţi, la Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu.

Craii de Curte Veche, Miţa Biciclista, Ioniţă Tunsul, Personajele lui Caragiale împreună cu Vlady, Pisica Pătrată şi Bucureştenii secolului 21, ajung la Palatul Şuţu, însoţiţi de artiştii Puiu Manu, Şerban Andreescu, Mihai Ionuţ Grăjdeanu, Alin Teodor Ivan, Alexandru Ciubotariu şi Octav Ungureanu, care îşi vor prezenta personajele şi poveştile lor din Bucureşti în benzi desenate.

“Este o trimitere la o vârstă pe care fiecare dintre noi o are, chiar dacă am intrat în vârste clasice. Ei bine, această vârstă este undeva păstrată şi adesea, în unele situaţii care se tot desfăşoară în viaţa asta a noastră, ne raportăm la lucruri începute în trecut şi care, de cele mai multe ori, au continuitate. De aici şi ideea unui salon de bandă desenată, pentru că sunt o serie de detalii care nu pot fi prezentate într-un studiu istoric, sau nu pot fi cuprinse în imagini în mişcare, pentru că sunt mai bine reliefate printr-o compoziţie, sau prin sublinierea unor trăsături de fizionomie, de gestică, de atitudine, sau detalii care pot fi mai bine surprinse cu ajutorul desenului, detalii ale unor întâmplări din trecut”, declară managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru.

În opinia lui Majuru, “oraşul Bucureşti este de văzut acum ca un adevărat examen: în ce măsură el poate alimenta în bandă desenată, poveşti care să atragă”. “Este, cred, un element de noutate, dar şi de originalitate pentru aceia care s-au înscris la acest examen, mă refer la artişti, iar pentru public, în ce măsură el va reuşi să recoloreze cu vârsta de care vă povesteam la început”, a mai spus managerul Muzeului Municipiului Bucureşti.

Autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu, care s-a alăturat istoricului de artă Adrian Majuru în organizarea acestui prim salon, a declarat că ideea organizării evenimentului a apărut după ce a realizat o scurtă bandă desenată la propunerea lui Adrian Majuru pentru “Revista de antropologie urbană”.


×