x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Show electrizant, sincronizare perfectă

Show electrizant, sincronizare perfectă

de Oana-Maria Baltoc    |    02 Iun 2010   •   00:00
Show electrizant, sincronizare perfectă
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Două săli pline în decurs de câteva ore. Irlandezii „crescuţi" de Michael Flatley nu au dezamăgit publicul care a umplut ieri Sala Palatului de la ora 16:00 şi de la ora 20:00.



Lord Of The Dance şi-a făcut magia din nou, însă Flately rămâne regele dansului tradiţional irlandez şi în absenţă. Mâna de fier a Lordului se simte în fiecare mişcare a discipolilor săi. Paşi siguri, supleţe, forţă, graţie, toate acestea la un loc au desăvârşit o poveste care nu are nevoie de cuvinte.

Alternarea scenelor viguroase de dans cu momentele de acalmie a fost per­fect dozată. Un cântec irlandez sau un duet al viorilor, în paşi de dans la rândul său, au întregit filele des­prin­se din folclorul irlandez. Aflaţi pentru a doua oară în România, irlan­de­zii au scăpărat pe scena Sălii Pala­tu­lui, că doar nu degeaba deţine pro­fe­sorul lor recordul Guiness Book pentru cele mai rapide picioare din lu­me, cu performanţa de 35 de paşi de step pe secundă.

În urmă cu doi ani, la Bucureşti, spiriduşii verzi s-au asi­gurat că vor reveni în România după un show electrizant. Iată că şi de această dată şi-au lăsat uşile deschise. La finalul reprezentaţiei a fost Riverdance. De două ori, în aplauzele întregii săli, dansatorii şi-au arătat măiestria... a cappella, dacă îţi este permis să descrii astfel felul în care paşii au cântat în absenţa muzicii.

×
Subiecte în articol: arte spectacol Lord of The Dance