x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sorin Agachi

Sorin Agachi

14 Feb 2008   •   00:00

A absolvit Academia de Arte “George Enescu”, secţia grafică, şi Facultatea de Psihologie din Iaşi. Are 39 de ani şi este Art Director la o firmă de PR din Bucureşti.

A absolvit Academia de Arte “George Enescu”, secţia grafică, şi Facultatea de Psihologie din Iaşi. Are 39 de ani şi este Art Director la o firmă de PR din Bucureşti. Preocuparea pentru artă face grafică, pictură, colaje – o vede ca pe o îndeletnicire de... grădinărit. Căreia i te dedici întrutotul, fără drept de apel, fără încercări de înstrăinare sau de evadare.

 

 

Defulare

 

 

“Stai în curtea ta şi pliveşti un strat cu flori. Vrei să ai un colţ de frumuseţe nu­mai al tău, un loc în care să te refugiezi şi în care intruşii să nu poată pătrunde. Tot trecutul, toate acumulările, toată copilăria care răzbate în ceea ce faci, toa­te neliniştile, şi monştrii, şi întunericul... îţi aparţin întrutotul...”, spune So­rin Agachi, sensibil, despre creaţia sa. “De­senele şi încercările, şi urmele gri, încremenirile şi izbânzile mele aparţin uitării şi poftei lăuntrice de a povesti, de a mângâia, de a iubi. Sunt pagini de jurnal.”

×
Subiecte în articol: art - portret de artist