x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Mai 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt

25 mai 2010



SPECTACOL ROMÂNESC PREMIAT ÎN CROAŢIA
Regizoarea Ilinca Stihi a obţinut în week-end Premiul al II-lea al Festivalului Internaţional "Prix Marulic" pentru spectacolul radiofonic "Maldoror sau Biografia sentimentală a unui criminal în serie", după Lautreamont (producţia Redacţiei Teatru a Societăţii Române a Radiodifuziunii). Manifestarea desfăşurată timp de şapte zile în oraşul Hvar de pe insula cu acelaşi nume, din Croaţia, este dedicată atât emisiunilor şi documentarelor radio, cât şi spectacolelor radiofonice ("fiction"), dezvoltând la această secţiune un profil inedit consacrat interpretării contemporane a operelor clasice. Ediţia 2010 (festivalul se desfăşoară de 14 ani) a inclus circa 70 de producţii din 22 de ţări din întreaga lume. Creaţia Ilincăi Stihi a avut doar cu un vot mai puţin faţă de spectacolul clasat pe primul loc - "Crimă şi pedeapsă", după Dostoievski (Suedia). Premiul al III-lea a revenit unei producţii BBC: "Jurnalul unui opioman". (M.S.)

DARK TRANQUILLITY VINE LA ARTMANIA!
5727-121394-darktranquility.jpg
Suedezii alcătuiesc cea de-a cincea trupă nemaivăzută în România care va urca pe scena din Piaţa Mare din Sibiu. Până acum au confirmat: Sisters of Mercy şi Kamelot - 13 august; Sirenia, Dark Tranquillity şi Serj Tankian - 14 august. De vineri până duminică vor avea loc numeroase evenimente culturale alternative. Biletele şi abonamentele se găsesc în reţelele Germanos, Cărtureşti, Diverta, Vodafone, Humanitas, dar şi pe www.eventim.ro, www.myticket.ro la următoarele preţuri (fără 6%, comisionul de ticketing): până la 31 mai: 80 de lei ziua/140 abonamentul; 1 iunie-12 august: 90/160; 13-15 august: 110 lei pe zi/180 de lei abonamentul. ARTmania Festival 2010 este o manifestare cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură şi de Consiliul Judeţean Sibiu. (Alex Revenco)

STRADIVARIUS, LA SALA RADIO
Capăt de linie pentru turneul pe care l-au susţinut violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail. Ultimul concert din cadrul Turneului Naţional Stradivarius (ajuns în 2010 la cea de-a treia ediţie) va avea loc în această seară, la Sala Radio din Bucureşti, începând cu ora 19:00. Din programul celor doi muzicieni nu vor lipsi Bartok, Prokofiev, Saint-Saens, Sarasate şi Wieniawski. Cei care nu vor putea ajunge la timp la spectacol au posibilitatea să asculte concertul în transmisiune directă pe România Cultural şi România Muzical. Turneul pe care l-au susţinut Tomescu şi Mihail s-a desfăşurat între 4 şi 25 mai în zece oraşe ale ţării şi a fost dedicat strângerii de fonduri pentru copiii cu deficienţe de auz, al căror număr se ridică, la ora actuală, la peste 30.000. Concertele din 2009 au fost dedicate strângerii de fonduri pentru nevăzători. (R.I. Ancuţa)

×
Subiecte în articol: arte