Aproximativ 87.000 de vizitatori au trecut pragul Targului Gaudeamus. Dupa cinci zile de expozitie, negustorii de carti au tras linie si au inceput sa faca bilantul.
Targul Gaudeamus s-a incheiat. Prilej pentru negustorii de carti sa traga linie si sa faca bilantul. Ca de obicei, targul a tinut cinci zile. Pentru ca intrarea a fost libera, ca si anul trecut, cititorii au dat buzna la targ. Au fost, spun statisticile, cu 9% mai multi vizitatori ca anul trecut, adica in jur de 87.000. CEA MAI. Bestseller-ul "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown, aparut la Editura RAO, a fost desemnat cea mai ravnita carte a Targului Gaudeamus de catre vizitatorii evenimentului. Tot pe baza votului publicului au fost acordate, duminica, si trofeele pentru cei mai buni expozanti. La categoria edituri care au publicat anul trecut peste 100 de titluri, premiile au fost obtinute de Humanitas (locul I), RAO (locul II) si ALL (locul III). Teora s-a ales cu un trofeu la categoria editurilor cu 50 pana la 100 de titluri. Ca in fiecare an, presa a votat propriii castigatori: Editura RAO si "In intimitatea secolului 19" de Ioana Parvulescu, un volum lansat la targ de Humanitas. De asemenea, Societatea Romana de Radiodifuziune, organizatorul Targului Gaudeamus, a decernat un premiu de excelenta Editurii Polirom, pentru relansarea Cartii Romanesti. Oana Boca, sef Departament promovare si relatii cu presa al Editurii Polirom, a declarat: "Este o intamplare frumoasa, o recunoastere pe care orice editor, la implinirea a 10 ani de activitate, si-o doreste. Nu-mi ramane decat sa sper ca ne veti urma sloganul si ca «Ne veti citi si maine»".
VANZARI
|
Editura Humanitas si-a depasit tinta de vanzari cu circa 15 procente. Printre cele mai cautate carti s-au numarat "In intimitatea secolului 19" (Ioana Parvulescu), "Amintiri din pribegie" (Neagu Djuvara), "Cartea codurilor" (Simon Singh), "Cum sa fii englez" (George Mikes) si "Povesti corecte politic de adormit copiii" (J.F. Garner).
Editura RAO a vandut si ea nesperat de bine. "Codul lui Da Vinci" (Dan Brown), "Nina si blestemul sarpelui cu pene" (Moony Witcher), "Istoria frumusetii" (Umberto Eco) si "1001 de filme de vazut intr-o viata" (S.J. Schneider) au fost de departe cartile alese. Cartea Romaneasca a epuizat "Bunul-simt ca paradox" (Al. Paleologu), iar Polirom a vandut foarte bine "Fiare vechi" (Robert Turcescu), "Conjuratia imbecililor" (J.K. Toole), "Pianista", "Exclusa" (Elfriede Jelinek). La Editura Trei, la mare cautare au fost cartile lui Pascal Brukner - "Palatul chelfanelii", "Luni de fiere", "Iubirea fata de aproapele", dar si "Cartea gesturilor" (Peter Colett). In fine, venit pe ultima suta de metri, ultimul "Harry Potter" (Editura Egmont) a facut vanzari substantiale. |
Citește pe Antena3.ro