x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under&More

Under&More

de Jurnalul National    |    14 Dec 2007   •   00:00

Incepănd cu ediţia de anul viitor, Festivalul B’ESTIVAL işi va schimba numele in B’ESTFEST şi se va desfăşura in zilele de 4, 5 şi 6 iulie, in cadrul complexului Romexpo. Succesul primei ediţii - 9 artişti de top ca headlineri, 50.000 de participanţi, duetul "monştrilor" Marilyn Manson şi Alice Cooper

B’ESTFEST. Incepănd cu ediţia de anul viitor, Festivalul B’ESTIVAL işi va schimba numele in B’ESTFEST şi se va desfăşura in zilele de 4, 5 şi 6 iulie, in cadrul complexului Romexpo. Succesul primei ediţii - 9 artişti de top ca headlineri, 50.000 de participanţi, duetul "monştrilor" Marilyn Manson şi Alice Cooper - a atras atăt atenţia presei internaţionale, căt şi a celor mai importante asociaţii muzicale din Europa. Anul acesta, B’Estival a fost invitat să devină membru al comunităţii Yourope, asociaţie in care sunt inscrise 40 dintre cele mai importante festivaluri europene (printre care şi Exit Serbia, Lowlands Olanda sau Rock’n’Coke Turcia). Tot in 2007, B’ESTIVAL a fost inscris in programul ETEP (European Talent Exchange Program), care se ocupă de promovarea tinerilor artişti europeni in cadrul festivalurilor internaţionale de top. (R.G.)

AMORPHIS. Conform site-ului oficial, trupa finlandeză Amorphis ne va vizita la anul, pe 9 februarie, in Sala Agronomia. Formaţia finlandeză Amorphis a fost infiinţată de Jan Rechberger, Tomi Koivusaari şi Esa Holopainen in 1990. Iniţial, stilul prestat de trupă a fost death metal, ulterior evoluănd spre alte genuri, ceva mai melodice. Una dintre caracteristicile formaţiei constă in faptul că foloseşte poemul epic naţional finlandez Kalevala ca sursă de inspiraţie pentru versurile şi temele pe care le abordează. Ultimul album, "Silent Waters", a fost lansat pe piaţă la 31 august 2007. (R.G.)

Â

MOLOTOV COCKTAIL, LIVE. In această seară concert-eveniment in punkoteca Under in exil, din Str. Atelierului nr.14, situată intre Piaţa Matache şi Agenţia CFR. Este vorba de concertul celui mai renumit grup punk din Romănia, Molotov Cocktail), care a activat timp de zece ani la New York. Show-ul va incepe la ora 22:00, va dura circa o oră şi va include piese pe cele două albume (apărute in SUA) plus două compoziţii noi, dintre care "Hoţii in costum" e prima in limba romănă. Mai trebuie ştiut că de la ora 21:00 căntă in deschidere grupul Cobe, biletele de intrare costă 15 lei şi sunt disponibile in număr foarte limitat, doar 70 de bucăţi. (Alex Revenco)

KYLIE MINOGUE. După Lenny Kravitz, Emag!c Entertainment confirmă un nou artist internaţional de top in agenda evenimentelor din 2008: Kylie Minogue (foto). Concertul căntăreţei australiene va avea loc la 17 mai 2008, pe Stadionul Cotroceni (Progresul). In 2005, Kylie a fost diagnosticată cu cancer la săn, perioada de tratamente şi recuperare ţinănd-o departe de public timp de aproape 2 ani. Invingătoare in lupta cu boala, artista a revenit in forţă anul acesta cu un nou album, "X", care va fi promovat in cadrul turneului "KylieX2008", ce va cuprinde - pentru prima dată in cariera lui Kylie - şi Romănia. Biletele pentru concertul Kylie costă 70, 95, 130, 200, respectiv 400 lei şi, incepănd de marţi, 18 decembrie, vor fi disponibile şi in reţeaua magazinelor Diverta. (R.G.)

ARSSURA ŞI C.C. In acest week-end, Obiektiv Music ne-a pregătit două evenimente: lansarea albumului "Punct lovit" al artistului hip-hop Arssura şi lansarea albumului "Mură’n gură" al trupei C.C. Măine, de la ora 20:00, club Malibu va găzdui petrecerea de lansare a celui de-al treilea material discografic "Punct lovit" al rapperului Arssura, care ii va avea ca invitaţi pe Bishop, Paco, Mecena, Justus, Litera, Katana, Kata, Antifon, Xtasy, Jazza, Zmili (U.S.L.A.), Adela, Sweed, Vrak, Vega. Iar duminică seară, tot de la ora 20:00, alături de C.C., la lansarea primului său album, vor susţine recitaluri 4la Bong, U.S.L.A., InSecta (Secta), Sweb, Colesh şi mulţi alţii. C.C. este unul din puţinii mc din underground care s-au impus de doi ani incoace prin prestaţiile live pe care le-a susţinut. (R.G.)

Â

SASHA & DIGWEED. Crăciunul vine mai devreme in Kristal Glam Club. Pentru prima oară intr-un club din Romănia, cele două legende ale muzicii electronice, Sasha & John Digweed, vor mixa impreună vineri, 21 decembrie. I-aţi văzut separat (Sasha a mixat pentru prima oară de Revelion in Romănia la Kristal Glam Club, şi John Digweed s-a bucurat de un succes nebun la toate cele 3 evenimente din Kristal), iar acum aveţi ocazia să-i vedeţi impreună la pupitru, intr-o singură noapte. (R.G.)

More

THE WEB

14.12 Udrişte Năsturel: Mr Disco, Emil Ivănescu, DJ Waar, Eusebio Digital

15.12: Lucas & Emap

Big mamou

14.12: Old News

15.12: Boiling Muse

16.12: Duelul trupelor:

Explod vs Phenomenon

17.12: Stuart D. (Irlanda)

& Guests

19.12: Seară de folk cu Make

& friends Invitat: Ovidiu Mihăilescu

20.12: Red Line

Studio martin

15.12: Serafin & Margaret Dygas, Negru (FWD Agency)

Session club

15.12: Marco Carola, Prăslea, Herodot

Club arrogance

14.12: Miss Mara (FWD Agency), Alin Prada, Panda

×
Subiecte în articol: culture club