x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under & More

Under & More

07 Mar 2008   •   00:00

BILETE LA MAIDEN. După ce biletele din faţa scenei (Gazon A) s-au epuizat, concertul Iron Maiden înregistrează un nou record pentru România: biletele VIP sunt şi ele sold out. Organizat de Emag!c Entertainment, concertul va avea loc pe Stadionul Cotroceni din Bucureşti, la 4 august. În urma cererilor, vor fi puse în vânzare încă 500 de bilete VIP, în Sectorul D al Tribunei 1, disponibile în reţeaua Diverta şi pe www.myticket.ro. Sectorul C al Tribunei 2 este şi el sold-out, însă aici biletele nu vor fi suplimentate. Reamintim că preţul biletelor este de 50, 75, 130, 180 şi 240 de lei. (A. Revenco)

 

 

 

NOAPTE METALICĂ. Mâine de la ora 20:00 în Live Metal Club are loc un minifestival prilejuit de ziua de 8 martie. Intitulat “Rock night for lady’s day”, concertul reuneşte câteva valoroase trupe de “metale grele”: Indian Fall (Braşov), www.myspace.com/indianfallro, Ashaena (Bârlad), www.ashaena.uv.ro, Krepuskul (Cluj), www.myspace.com/krepuskul, Truda (Cluj), www.truda.ro, Blind Spirits (Bucureşti), www.blindspirits.ro, Madă Facă (Braşov), www.madafaca.go.ro. Biletul de intrare este 25 de lei, în preţ fiind inclus un cocteil în valoare de 15 lei pentru fete! (A. Revenco)

 

 

LA SZIGET. Sex Pistols, cea mai influentă trupă punk a tuturor timpurilor, va concerta la Sziget, alăturându-se astfel celor de la Iron Maiden, R.E.M şi Die Ärzte, care deja şi-au confirmat participarea la faimosul festival de pe insula Óbuda, Budapesta, care are loc anul acesta între 12 şi 18 august. Potrivit unor surse din industria muzicală, formaţia se află în negocieri şi pentru un concert în România, tot vara acesta. Artiştilor deja confirmaţi la festivalul Sziget li se va alătura, pe scena principală, Lauren Harris, fiica lui Steve Harris, de la Iron Maiden. Organizatorii festivalului au primit un răspuns pozitiv şi de la Róisín Murphy, fostă membră a trupei Moloko, precum şi din partea formaţiei de british indie, Kaiser Chiefs. (R.G.)

 

 

 

PUNKOTECA PIRAT. Diseară, de la ora 20:00, un grup italian concertează pentru amatorii genului în punkoteca Pirat (din Atelierului nr. 14). Numele formaţiei este Skarnemutra, numără şapte muzicieni (inclusiv suflători) şi cântă ska punk rock and roll. După Masnada Tour 2007, în care au cântat “acasă”, în cizmă, italienii au pornit în acest an asaltul asupra Europei, România şi Ucraina fiind primele ţări. La show-ul punk din această seară, biletul de intrare costă 10 lei. (A. Revenco)

 

 

 

LA MARGINE DE IMPERII. Tudor Gheorghe va prezenta spectacolul “La margine de imperii” şi în ţară, în cadrul unui turneu naţional ce va avea loc în perioada 24 martie – 23 aprilie. În afară de Bucureşti (11 aprilie), artistul craiovean va concerta în oraşele Craiova, Târgovişte, Piatra-Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Cluj, Baia Mare, Oradea, Timişoara, Alba-Iulia şi Sibiu. Muzica spectacolului a fost culeasă şi prelucrată dintr-o carte apărută doar în limba germană în anul 1938. (R.G.)

 

 

 

FUCKIN’ CITY. În această seară, de la ora 17:00 şi respectiv 19:00, vor avea loc în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra două reprezentaţii consecutive ale spectacolului “New York Fuckin’ City” de Peca Ştefan, producţie a Teatrului Luni de la Green Hours din Bucureşti. Invitaţia este o materializare a colaborării teatrului târgoviştean cu alte instituţii de gen din România. Piesa “New York Fuckin’ City” a fost selecţionată la festivalul RAINBOW pentru teatru tânăr, de la Sankt Petersburg, iar în noiembrie 2007, a fost jucată în cadrul CULTURESCAPES de la Basel, Elveţia. (R.Grinţescu)

 

 

& MORE

 

 

BIG MAMOU

7.03: D.O.L.E. (Deacă,

Ochescu, Lapi, Experiment), ora 22:00

8.03: Ride on Band, ora 22:00

13.03: Aliniam, ora 21:00

SUBURBIA

12.03: Arcadia (Metalcore/Italia), Godmode, ora 21:00

13.03: Wickeda (Ska-Punk/

Bulgaria), Dance Trauma (Ska-Punk/Cluj), Headphone Kicks (Ska/Bacău)

STUDIO MARTIN

7.03: Misstress Barbara/Jay Bliss

8.03: Scarlett Etienne/Narcissa/Mara

KRISTAL GLAM CLUB

8.03: ATB

SALA RAPSODIA

8.03: The Teachers Orchestra (rock’n’roll)

SALA PALATULUI

8.03: Loco Boys & Tony River

9.03: Harem

 

×
Subiecte în articol: culture club