x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Vasile+Maricica=Lov=Copi

Vasile+Maricica=Lov=Copi

de Luiza Moldovan    |    01 Dec 2005   •   00:00

Dumneavoastra v-ati uitat la cupidometrul de pe Atomic, asa, de sanchi? Eu m-am uitat si am vazut multe cupluri nefericite, dar si multe cupluri fericite. De fapt, odata, am vazut ceva care poate parea incredibil. Baiatul Mihai plus fata Laura erau compatibili in proportie de nouazeci si noua la suta. Ha! Textul din subsolul paginii zicea ca ei sunt perechea ideala si ca sa faca bine sa-si puna pirostriile, ca sunt suflete-pereche.

Despre Maricica si Vasile am aflat ca sunt compatibili in proportie de saptezeci si patru la suta. Nici mai mult, nici mai putin. Altii stateau inca si mai prost, pentru ca nu se-ntelegeau decat in proportie de treizeci si unu la suta. Ba, ca sa puna gaz pe foc, cupidometrul le-a zis ca el nu stie ce-or avea de impartit si c-ar fi mai bine, pentru binele tuturor, ca fiecare sa-si vada de drumul lui.

Dar, stai! Se poate inca si mai rau! Yuby si Katy (remarcati grafia!) sunt compatibili in valoare de douazeci si unu la suta. Dumnezeule, pana unde o sa se ajunga? Exista cupluri care nu se inteleg decat in proportie de unu la suta? Si, daca da, cum vine asta? As dori sa cunosc un cuplu in care partenerii sunt compatibili in proportie de unu la suta. As dori sa studiez cum se manifesta acest unu la suta in relatia lor, in ce plan al relatiei lor se inteleg? Intelectual? Sufleteste? Sexual? La piata? La garla?

Ma opresc aici cu peroratiile si sper, pentru binele cat mai multor cupluri cu putinta, ca aceasta proportie de unu la suta compatibilitate sa nu fie decat pura speculatie.

Ca sa ma distrez, am trimis si eu mai multe variante de cuplu. Voiam sa aflu cat de bine se intelege prietena mea, C., cu sotul ei. Am aflat ca proportia e destul de mica, sub cincizeci la suta, si ca problema lor e de comunicare. Sa va spun un secret: in cuplul prietenei mele nu exista probleme de comunicare. Ea vorbeste tot timpul, el tace rabdator si mai tuseste din cand in cand. Rar, emite cate un "Da".

Am inventat, apoi, un cuplu, M. si M., si am pus de la mine datele. Am aflat ca acei doi se inteleg in proportie de optzeci la suta si ca ar fi bine sa faca mai multi copii. M-am gandit pe urma ca am putea construi o lume virtuala, formata numai din cupluri imaginate, a caror compatibilitate sa fie in proportie de nouazeci - nouazeci si ceva la suta. Imaginati-va cum ar parea o astfel de lume, in care nimeni nu se cearta cu nimeni si toata lumea se intelege cu toata lumea in proportie de peste nouazeci la suta. Ca singura tensiune ar fi rezolvata prin simpla balansare a indexului, inainte si inapoi, de cateva ori. Ca toata lumea miroase flori, intocmai ca taurasul Ferdinand, dintr-o poveste mai veche. Plictisitor, nu?
×
Subiecte în articol: arte sută proportie