x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 7 romane de citit după Urzeala Tronurilor

7 romane de citit după Urzeala Tronurilor

de Anastasia Paul    |    28 Noi 2023   •   21:15
7 romane de citit după Urzeala Tronurilor
Sursa foto: Hepta

Dacă tocmai ai terminat de citit Urzeala Tronurilor, de George R.R. Martin, și ești în căutarea unor romane similare, atunci nu căuta prea departe.

Mulți oameni sunt familiarizați cu serialul HBO, dar romanele sunt cele care au început călătoria. Călătoria lui R.R. Martin sunt detaliate, frumos scrise și mult mai detaliate. Deși romanele conțin uneori multă violență, este o parte a poveștii pe care autorul se simte obligat să o scrie.

Iată 7 cărți de citit după seria Urzeala Tronurilor:

Trilogia Prima lege, de Joe Abercrombie
Seria Mistborn, de Brandon Sanderson
Seria Stăpânul Inelelor, de J.R.R. Tolkien
Seria Roata timpului, de Robert Jordan
Arhivele Stormlight, Brandon Sanderson
Seria Dragonbone Chair, de Tad Williams
Ciclul Pământului Mării, de Ursula K. Le Guin

Trilogia Prima Lege, de Joe Abercrombie, s-ar putea să se potrivească cu violența romanelor lui R.R. Martin. În timp ce personajele din Urzeala Tronurilor sunt regale, acesta nu este de obicei cazul în Prima lege. Este un roman întunecat și serios, care urmărește multe personaje, în timp ce dezastrul le înconjoară.

Seria Mistborn, de Brandon Sanderson, are un sistem magic care este ușor de urmărit și o mulțime de personaje distractive. Sanderson spune povestea unui răufăcător puternic care pare nemuritor. Eroul trebuie să adune o forță pentru a-l doborî pe împăratul crud care conduce lumea de secole.

Urzeala Tronurilor a fost puternic influențat de seria Dragonbone Chair, de Tad Williams. Declinul sănătății regelui, frații încep să comploteze pentru tron pe măsură ce vechile secrete sunt dezvăluite, potrivit booksofbrilliance.com.


×
Subiecte în articol: romăne Urzeala tronurilor citit