x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Anotimpul călătoriilor

Anotimpul călătoriilor

de Sebastian S. Eduard    |    21 Noi 2008   •   00:00

"Unde?" şi "Când?": două întrebări, câteva zeci de răspunsuri



De cele mai multe ori, când vrem să vizităm un anume loc, o facem la recomandarea unor prieteni sau pentru că am găsit un bilet ieftin la agenţia de turism. În funcţie de documentare, dar şi de norocul nostru, excursia poate fi un succes sau se poate dovedi un fiasco.

D.K. Editura Litera Internaţional vă propune un ghid sub brandul de prestigiu Dorling Kindersley. Dacă ar fi să eliminăm banii din ecuaţie – fie şi parţial –, unde am putea să mergem? Şi, mai ales, când? Pentru că una este să vizitezi Veneţia, să zicem, în februarie, când este carnavalul, în august sau în noiembrie... "Pus în faţa numeroaselor opţiuni, cum poţi decide unde să mergi în vacanţă?", se întreabă Craig Doyle, prezentator al programului BBC Holiday. "Sunt rugat mereu de prieteni şi familie să aleg pentru ei destinaţia cea mai bună; refuz întotdeauna. Cercetarea care conduce la această decizie, discuţiile, certurile, entuziasmul şi aşteptările, chiar şi supărarea că nu a ieşit aşa cum ai vrut fac toate parte din acest proces. A călători presupune şi puţină muncă, dacă vrei să profiţi din plin de săptămânile preţioase departe de casă, dar merită. Gândul la explorarea unui nou oraş, a unui lanţ muntos sau a junglei îmi dă fiori înainte de a pleca de acasă. (...) Nu există un răspuns simplu la întrebarea unde se poate merge, dar această carte vă va ajuta cu siguranţă."

DE VIZITAT. Aşadar, autorul recomandă, în funcţie de anotimp, diferite ţinte. Maldive în ianuarie, Havana în februarie, Antigua în martie, Atena în aprilie, Creta în mai, Barcelona în iunie, Corsica în iulie, Mozambic în august, Londra în septembrie, Toscana în octombrie, Veneţia în noiembrie, Viena în decembrie. Pentru fiecare lună, de fapt, autorul are câte zece recomandări – aşa că aveţi de unde alege.


Semnala editoriale

SEX CU FEMEI(EDITURA TRITONIC)
Romanul este o suită de aventuri amoroase întreţesute, o poveste actuală în prezentul narativ, fiind completată cu o serie de alte aventuri, rememorate prin scrisori şi jurnale. Explorează, ca o miză secundară, realitatea socială şi politică a României de după Revoluţia din 1989, în notaţii şi referinţe la actualitate, la personaje ale epocii şi la situaţii deja istorice. Un roman despre care autorul, poetul Adrian Suciu, mărturiseşte că s-a născut acum 16 ani, în urma unui pariu...

ZGOMOTUL ALB(EDITURA LEDA)
O carte amuzantă despre un subiect extrem de serios. Un roman negru ce explorează mai multe teme care au apărut în cea de-a doua jumătate a secolului trecut – consumismul excesiv, saturaţia produsă de mass-media, dezintegrarea şi reîntregirea familiilor şi virtuţile potenţial pozitive ale violenţei umane. Toate corespondenţele secrete ce se stabilesc în roman converg spre un punct de o tensiune extremă: moartea.

SĂRUTĂRI DE CINEMA(EDITURA TREI)
O poveste ce surprinde şi captivează pe tot parcursul lecturii, prin faţa cititorului trecând Truffaut, Godard, Chabrol, precum şi filme-cult ale cinematografiei franceze. Fiu al unui fotograf de platou, Gilles Hector şi-a făcut un obicei din a colinda sălile de cinema din Cartierul Latin, urmărind continuu filme vechi, în căutarea mamei pe care nu a cunoscut-o. Este convins că a fost actriţă şi a făcut parte din Noul Val al Cinematografiei franceze. Revede constant peliculele tatălui său, încercând să-i ghicească enigmaticul chip dincolo de prezenţele vii ale unei Romy Schneider, Anouk Aimée, Catherine

DENEUVE...UN GHEM DE MINCIUNI(EDITURA NEMIRA)
Romanul a fost adaptat pentru marele ecran şi regizat de Ridley Scott. Roger Ferris, un fost jurnalist devenit agent CIA, luptă în războiul împotriva terorismului. Abia întors din Irak, Roger primeşte misiunea de a se infiltra într-o reţea Al-Qaeda, condusă de Suleiman Magnificul, unul dintre cei mai mari terorişti. Planul său de atac este inspirat de o capodoperă a serviciilor secrete britanice din timpul celui de-al doilea război mondial: recrutarea unui agent din rândul duşmanului folosind cadavrul unui fals ofiţer CIA.

×
Subiecte în articol: carte