x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Anticriză

Anticriză

de Sebastian S. Eduard    |    01 Mar 2009   •   00:00

O carte care are un titlu oarecum ironic. "Cum să angajaţi şi să păstraţi cei mai buni oameni" vine în momentul în care mulţi angajatori fac reduceri salariale, de personal sau "trag obloanele". Să vedem totuşi ce-şi propune volumul de faţă.




Limita critică a dezvoltării şi a succesului oricărei afaceri este dată de abilitatea de a atrage şi a păstra oameni de calitate. Totuşi, cei mai mulţi manageri nu au primit niciodată instruire oficială în ceea ce priveşte selectarea personalului. Şi dacă sunteţi ca majoritatea managerilor, probabil că nu aveţi oricum timp pentru a urma un curs pe acest subiect, întrucât nevoia dumneavoastră de cunoştinţe despre personal este presantă şi imediată.

În cartea de faţă, Brian Tracy apelează la peste 20 de ani de instruire a managerilor în arta selectării angajaţilor pentru a defini cele mai importante şi verificate 21 de principii ale recrutării şi păstrării angajaţilor.

Într-un singur volum concis şi uşor de parcurs, Tracy sintetizează informaţiile esenţiale pe care fiecare manager trebuie să le cunoască pentru a-i atrage pe angajaţii cei mai capabili şi dedicaţi şi pentru a se asigura că ei vor continua să-şi aducă o contribuţie însemnată în companie. Tracy explică principiul de la baza fiecăreia dintre cele 21 de tehnici şi oferă "exerciţii practice" care îi permit cititorului să aplice imediat metoda şi să constate singur rezultatele. "Cum să angajaţi şi să păstraţi cei mai buni oameni" propune paşi eficienţi pe care-i puteţi parcurge pentru a găsi, selecta, angaja, orienta, instrui şi păstra oamenii cei mai valoroşi pentru domeniul dumneavoastră de activitate.

×
Subiecte în articol: carte