x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bine aţi revenit în Narnia!

Bine aţi revenit în Narnia!

de Sebastian S. Eduard    |    02 Dec 2010   •   16:56
Bine aţi revenit în Narnia!
140719-32-35tvjoi-51.jpgPe marile ecrane se lansează în aceste zile cel de-al treilea film din seria Narnia. Prilej pentru Editura Rao să revină pe piaţă cu un box-set care cuprinde cele şapte volume semnate C.S. Lewis.

„Călătorie pe mare cu Zori de Zi” este titlul celui de-al treilea volum/film care continuă aventurile celor patru copii. Micuţa Lucy şi fratele ei Ed­mund se află în vacanţă la mătuşa Alberta. Într-o după-amiază, împreună cu nesuferitul lor văr Eustace, privesc tabloul aflat pe perete în camera lui Lucy. Acesta înfăţi­şează o corabie frumos ornamentată ce spintecă valurile mării. În aceeaşi clipă, copiii simt adierea brizei, gustul sărat al mării şi se pomenesc în valuri înotând spre corabie, care nu-i alta decât Zori-de-Zi, corabia regelui Caspian al Narniei. Alături de acesta şi de întreg echipajul, cei trei vor lua parte la multe şi minunate aventuri, până departe spre Marea-de-Argint, dincolo de care se zăreşte ţara leului Aslan.

„Asemenea lui Tolkien, genialul său prieten, C.S. Lewis a redefinit natura geniului fantasy, adăugându-i fast, frumuseţe şi profunzime... În zilele noastre, orice tărâm fantastic trebuie să fie măsurat prin comparaţie cu Narnia”, scrie Loyd Alexander.

În paralel cu cele şapte volume semnate C.S. Lewis, Rao vă propune şi un alt volum, cu totul şi cu totul special. „Povestea ţinutului Narnia” este „istoria” care stă la baza poveştilor, cea fără de care nici o aventură nu ar fi început...

 
Semnale editorial
El sueño español – Ed. Nemira
Cum ar fi să mergem la cules de căpşuni, evident în SpaniaĂ Albert V. Cătănuş, el însuşi lucrător pe o astfel de plantaţie, a hotărât să ne împărtăşească experienţa sa. Care sunt visele celor care ajung acoloĂ Cum se împlinesc sau, dimpotrivă, se năruieĂ Cu un limbaj deseori explicit şi un simţ al dialogului cu totul aparte, „Jurnal de căpşunar” ne pune în temă...

Deodată în adâncul pădurii – Ed. Humanitas
Un sat înconjurat de munţi, la capătul lumii. Un loc tă­cut, trist, bleste­mat, din care într-o noapte au fugit toa­­te animalele. De atunci, locui­to­rii nu se mai aven­tu­rează în pădure. Un zid al tăcerii înconjoară până şi amintirea vieţii de altădată. Doi copii, Maya şi Ma­tti, se hotărăsc să dezlege misterul şi pătrund în pădurea adân­că, gata să înfrunte tenebrele şi pe Ne­hi, Du­hul Muntelui... Un roman sem­nat Amos Oz despre care „Lire” spu­ne: „O fabulă despre exil şi ex­clu­dere, despre virtuţile inocenţei, des­pre forţa memoriei şi a cuvântului.”

Praxis – Ed. Leda
Vreme de milenii, creaturile shaa au subjugat Universul, forţând nenumărate rase să se plece în faţa tiraniei lor. Dar, în curând, extrate­reş­trii shaa vor dispărea. O dată cu prăbuşirea imi­nentă a Imperiului Groazei, apare perspectiva unei noi ordini galactice... Şi a unui haos sânge­ros. Un volum care cuprinde acţiu­ne, aventură, suspans... despre care presa de specialitate este una­nim de acord: merită citit pentru că este un volum de referinţă.

×
Subiecte în articol: arte carte