x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Carte : Seria Atherton

Carte : Seria Atherton

01 Iun 2007   •   00:00

Harry Potter are un urmaş: Edgar:Dacă ai găsit această carte, inseamnă că ea a venit la tine şi că lumea a inceput să se schimbe. Altfel, cum ai fi dat tu de ea? Corint Junior anunţă apariţia volumului intăi din seria Atherton de Patrick Carman: Casa puterii. Volumul a căştigat in 2007 premiul Junior Library Guild incă din faza de manuscris

Harry Potter are un urmaş: Edgar

Dacă ai găsit această carte, inseamnă că ea a venit la tine şi că lumea a inceput să se schimbe. Altfel, cum ai fi dat tu de ea?
Corint Junior anunţă apariţia volumului intăi din seria Atherton de Patrick Carman: Casa puterii. Volumul a căştigat in 2007 premiul Junior Library Guild incă din faza de manuscris.

SUBIECTUL. Edgar, un băiat singuratic şi aparent firav, este un căţărător agil, gata să infrunte orice pericol in escaladarea stăncilor periculoase ce despart lumea in care trăieşte de lumea de sus, unde se află Casa Puterii şi nemiloşii ei legiuitori, stăpănii apei. El are o menire: să descopere un obiect nepreţuit, anume ascuns pentru el. Acesta se va dovedi a fi o Carte a lucrurilor secrete, din care va afla despre o iminentă catastrofă. Astfel, Edgar descoperă că lumea sa, Atherton, nu este ceea ce credea el, ci una cu mult mai periculoasă, cu o istorie pe care nu şi-ar fi putut-o inchipui nici in cele mai cumplite coşmaruri ale sale.

AUTORUL. Patrick Carman, autor al seriei de bestselleruri The Land of Elyon (care include The Dark Hills Divide, Beyond the Vallesy of Thorns şi The Tenth City), şi-a petrecut copilăria in Salem, Oregon. Cănd nu scrie sau nu participă la intălnirile cu elevii prin şcoli, poate fi găsit la Walla Walla (sau pe aproape), in Washington: pescuind, jucănd baschet, făcănd snowboarding, filmănd, făcănd galerie pentru copiii lui la meciurile de fotbal, zdrăngănind la chitară, hoinărind pe internet, implicăndu-se in acţiunile caritabile.

Victima modei

Editura Polirom. Volumul de debut al lui Ovidiu Buta, cel mai cunoscut jurnalist de modă din Romănia. Cartea iniţiază o incursiune in culisele modei romăneşti şi internaţionale, dezvăluind mecanismele atăt de controversate, dar exacte ale modei. Gafe vestimentare, "faulturi" artistice, săptămăni ale modei, colecţii mai mult sau mai puţin reuşite, toate sunt surprinse şi disecate - de multe ori, cu o ironie neindurătoare - in acest volum de debut al celui mai cunoscut jurnalist de modă din Romănia.

Posedatul

Editura rao. Mijlocul perioadei Pătimirilor găseşte omenirea in doliu. Liderul mondial, Nicolae Carpathia, spre care se indreptaseră speranţele de pace şi de bunăstare, este mort şi un lucru este sigur: creştinii, şi in special Armata Pătimirilor, sunt blamaţi pentru această moarte. Ca fugari din faţa unei vănători umane nemaiintălnite, membrii Armatei se confruntă, printre altele, cu mai multe intrebări: locuinţa de refugiu mai este sigură? Este unul dintre ei responsabil de crimă? Pe care dintre ei il aşteaptă moartea? Şi, mai ales, cine ii va ajuta in continuare?

Inteligenţa emoţională in educaţia copiilor

Editura Curtea Veche. Pornind de la principiile expuse de Daniel Goleman in extraordinara sa carte Inteligenţa emoţională, autorii acestui volum introduc noi reguli de educare a copiilor. Bazăndu-se pe o cercetare extinsă, pe experienţa lor şi pe studii de caz, lucrarea de faţă se deosebeşte clar de cărţile tradiţionale despre educaţie. Atenţia se indreaptă către aspectele emoţionale ale vieţii copiilor, către dezvoltarea lor psihologică. Scopul declarat al autorilor este acela de a-i ajuta pe cei care se ocupă de educaţia copiilor să folosească principiile inteligenţei emoţionale cu răbdare şi perseverenţă.

Blestemul Chalionului

Editura Tritonic. Aventuri, bătălii, poveşti de dragoste, eroism şi sacrificiu intr-o lume medievală in care magia funcţionează, iar zeii veghează asupra balanţei dintre bine şi rău - toate descrise cu mănă de maestru de Lois McMaster Bujold, căştigătoarea a trei premii Locus, trei premii Nebula şi a cinci premii Hugo. Blestemul Chalionului a fost nominalizat la premiile Hugo şi Nebula şi i-a adus autoarei un premiu Mythopoeic in 2002. Este primul dintr-o serie de trei, care mai cuprinde Paladinul sufletelor şi Vănătoarea sfăntă.

×
Subiecte în articol: carte