x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Carti la pretul unei masini

Carti la pretul unei masini

14 Dec 2004   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
Unii dau buzna la "cartile de 20.000". Altii urmaresc reducerile de la "Gaudeamus" sau, dimpotriva, aloca lunar cateva milioane pentru achizitionarea unor carti. Cati dintre noi insa stiu ca pot lua carti in rate sau ca un exemplar poate costa... cat o masina?
MARIANA VULPE

RECORD. 7.000 de euro poti da pe aceasta carte - autograful celebrului boxer este inclus in pret
De la dictionare si carte stiintifica pana la cartea de beletristica, subiectele tratate in carti sunt multiple. Nu numai subiectele variaza, ci si pretul, dimensiunile si chiar greutatea.

PRETURI. Ar fi o minciuna daca am spune ca nu orice roman are acces la carte in zilele noastre! Acum depinde si la ce fel de carte. De anticariat, de librarie sau de la buchinistii din jurul Universitatii. Asemanarea dintre anticariat si buchinisti este ca gasim carte second-hand, bineinteles la preturi acceptabile. Dictonul lor poate fi de multe ori si "orice carte la 20.000 lei".

La librarie insa lucrurile stau "putin" altfel. Aici gasim si carti foarte-foarte scumpe. Cea mai scumpa, pentru ca putem vorbi chiar de un top, este "Biografia lui Muhammad Ali", cunoscutul boxeur afro-american. Pretul ei este de 5.000 de euro, iar daca mai are si autograf, se mai adauga 2.000 de euro. Cu 7.000 de euro ai putea foarte frumos sa-ti cumperi o "masinuta". Acest "monstru de carte" - pentru ca greutetea ei ajunge la vreo 30 kg - se gaseste la "Libraria Noi" de la "Sala Dalles". De fapt, numai o parte din ea se gaseste aici si poate fi vazuta (cu manusi), achizitionarea ei facandu-se doar in urma unei comenzi ferme. Cert este ca, datorita formatului mare, lucrarea nu are loc in nici o biblioteca. Acesta este motivul pentru care, atunci cand este livrata acasa, se primeste si un dispozitiv special - un fel de suport.

Mai exista si alte carti piperate la pret, dar oricum, palesc in fata celei de 7.000 de euro. De exemplu, la 950 de euro, gasim doua volume despre activitatea pictorului si arhitectului austriac "Hundertwasser". Putin mai scumpe sunt cele 15 volume din "Dictionnaire des Peintres, Sculpteurs, Dessinateurs et Graveurs" (E. Benezit) - 1 415 euro.

VOLUM - BIBLIOTECA
"Enciclopedia Britanica" a aparut pentru prima oara acum 230 de ani si reprezinta, ca importanta, al doilea eveniment editorial al lumii, dupa Biblie. Fie ca dorim informatii rapide, fie ca preferam prezentari detaliate despre un anumit subiect,"Enciclopedia Britanica" in 32 de volume este biblioteca ce nu se inchide niciodata. Ea este disponibila la pretul de 2.360 de euro. Aceasta este una dintre acele carti ce nu pot fi gasite in librarii, ci numai la "Prior Books", importator si distribuitor de carte straina in Romania. Unicitatea acestei carti consta si in faptul ca ea poate fi achizitionata cu plata integral, dar si in rate. Oferta include livrarea gratuita a enciclopediei la domiciliu, imediat dupa semnarea contractului si dupa plata avansului.
×
Subiecte în articol: arte carte cărţi