x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărţi vorbite

Cărţi vorbite

de Sebastian S. Eduard    |    29 Iul 2007   •   00:00

Cărţile vorbite continuă să suscite interesul publicului. Vă propunem astăzi trei titluri Humanitas Multimedia, in lectura a trei mari actori: George Ivaşcu, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc.

Â

Accidentul

Primul titlu pe care il recomandăm este un "clasic": "Accidentul" lui Mihail Sebastian. Audiobook-ul este o ediţie prescurtată in lectura lui George Ivaşcu. "Ca un arc peste timp", spune Ivaşcu, "eu am debutat in filmul de televiziune Accidentul, cu rolul Gunter, şi este ca o reintălnire care mi-a făcut foarte bine sufleteşte. Cred că nimic nu e mai plăcut decăt să te convingi că, in această lume foarte informatizată, ascultănd această inregistrare, cănd bunicii sau părinţii iţi spuneau poveşti..."

Â

Remember

O ediţie deosebită este şi "Remember" (Mateiu Caragiale), o ediţie integrală in lectura lui Marcel Iureş. In lectura acestuia, opera lui Mateiu Caragiale devine şi mai captivantă şi te indeamnă la reflecţii indelungi. Audiobook-ul are o lungime de 50 de minute.

Â

Hagi Tudose

"...Hagiul se rostogoleşte in pat. Prea e fericit. Nu poate dormi. Răde şi oftează. E deştept şi visează. Ce vis! De nu s-ar sfărşi! Dacă aci, in zaduf şi intuneric, ar sta in picioare, şi banii ar creşte, ca o revărsare de apă, de la tălpi in sus pănă peste creştetul capului... Oh! Ce fericit ar fi Hagiul!" Oare cum s-ar auzi acestea in tălmăcirea lui Victor Rebengiuc?


×
Subiecte în articol: carte