x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cele mai căutate titluri Nemira, Nemi și NEZUMI la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024

Cele mai căutate titluri Nemira, Nemi și NEZUMI la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Iun 2024   •   19:58
Cele mai căutate titluri Nemira, Nemi și NEZUMI la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024

​​​​​​​Editurile Nemira, Nemi și NEZUMI și-au pregătit standurile și au așteptat cititorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest cu cele mai noi și dorite apariții editoriale, pachete-cadou, titluri perfecte pentru vacanță, recomandări #decitit și multe alte surprize.

Cititorii nu s-au lăsat așteptați, astfel că fiecare vizitator și-a găsit lectura ideală pentru #plăcerealecturii oricând, oricum, oriunde. În topul preferințelor acestora s-au numărat cărțile de ficțiune străină, titlurile de science fiction, fantasy și thriller din imprintul Armada, volumele de nonficțiune din imprintul Orion, cele dedicate artelor spectacolului lansate în colecția Yorick, dar și cărțile semnate de autorii români din imprintul n’autor.

Pe primul loc în topul vânzărilor Nemira, s-a aflat „Îți place mai întunecat” al lui Stephen King,  o colecție extraordinară de douăsprezece povestiri scurte în traducerea Ruxandrei Toma, considerate de autor și de profesioniști ai industriei de carte drept unele dintre cele mai bune scrise de acesta.

Titlul este urmat îndeaproape în top de unul dintre cei mai iubiți scriitori contemporani, Matt Haig, cu un nou volum care completează colecția de autor. „Familia Radley” a venit la Bookfest și le-a propus cititorilor o lectură deopotrivă alertă și neașteptată, dar și înduioșătoare.

Autoarea de bestseller Natasha Lester a revenit cu o lectură emoționantă, „Croitoreasa din Paris, un roman memorabil despre secrete de familie, cel de-Al Doilea Război Mondial, tragedii și suferință din dragoste.

Cei care au trecut pe la standul editurii au ales fie să călătorească în imaginație cu lecturi-vacanță precum Hotelul Portofino. Îndrăgostiți și mincinoși” de J. P. O’Connell,  continuarea bestsellerului cu același nume, fie să se întâlnească cu megastarul Michael Jackson. În „Moonwalk”, o carte remarcabil de sinceră și de curajoasă, acesta sparge pentru prima dată bariera de tăcere care l-a înconjurat de-a lungul timpului.

Și non-ficțiunea a fost de interes pentru cititori. În topul preferințelor acestora s-a aflat un titlu bestseller, „Anul care îți va schimba viațade Brianna Wiest, o incursiune de 365 de zile pe drumul dificil al transformării de sine.

În topul alegerilor de la Bookfest 2024 s-a numărat și „Ultima carte”, de Marian Coman, un roman seducător sub forma unor consemnări diaristice, cu ingrediente science-fiction, horror și policier, ce reușește captiveze chiar și multă vreme după ce lectura s-a terminat.

„Dar Motan” rămâne cel mai bun prieten al micilor cititori, astfel că îndrăgita serie scrisă de Cristina Andone și ilustrată de Emi Balint, ocupă primele locuri în topul Nemi.

Alegerile cititorilor NEZUMI, primul imprint de manga traduse direct în limba română, ne arată că adolescenții români se aliniază preferințelor internaționale, iar volumele din seriile „Atelierul vrăjitoarelor” sau „Minciuna ta din aprilie”, dar și „Justițiarii din Tokyo” sau „Atacul Titanilorconduc topul vânzărilor NEZUMI. 

Top 10 Editura Nemira

  1. îți place mai întunecat, Stephen King
  2. Familia Radley, Matt Haig
  3. Hotel Portofino. Îndrăgostiți și mincinoși, J. P. O’Connell
  4. Croitoreasa din Paris, Natasha Lester
  5. Ultima carte, Marian Coman
  6. Silozul, Hugh Howey
  7. Cântecul munților, Nguyễn Phan Quế Mai
  8. Anul care îți va schimba viața, Brianna Wiest
  9. Moonwalk, Michael Jackson
  10. Asasina de zei, Hannah Kaner

Top 5 Nemi

  1. Dar Motan Visează, Cristina Andone
  2. Dar Motan Înoată, Cristina Andone
  3. Lama Lama dor de mama, Anna Dewdney
  4. Ghidul micului astronom,  Adrian Șonka
  5. Nasturele norocos - Michael Morpurgo

Top 5 Nezumi

  1. Seria Atelierul Vrăjitoarelor
  2. Shino nu își poate spune numele
  3. Seria Minciuna ta din aprilie
  4. Seria Atacul Titanilor
  5. Seria Justițiarii din Tokyo

Despre Nemira

Nemira este una dintre primele edituri independente din România. A fost fondată în 1991 la București de Valentin Nicolau. Editură independentă curajoasă, Nemira are ca prioritate să aducă cititorilor povești puternice și idei provocatoare. Nemira traduce unii dintre cei mai populari și îndrăzneți scriitori din toată lumea, dar totodată încurajează generațiile noi și emergente de scriitori români.

În legătură permanentă cu cititorii, firul roșu al tuturor cărților publicate este #plăcerealecturii.

×
Subiecte în articol: Bookfest 2024 Editura Nemira