Pe vreme de criză, o doză bună de optimism nu strică. Aşa că vi-l propunem pe Karim Rashid, un tip extrem de interesant, nu mai profund decât Paolo Coelho, să zicem, dar cu o filosofie de viaţă care, în fapt, se apropie de bunul-simţ.
Rashid este un designer industrial, printre ai cărui numeroşi clienţi se numără Prada, Issey Miyake, Sony, Toyota etc. Cu o carieră care a început la vârsta de 19 ani, Rashid este acum autorul a mai bine de 2.500 de creaţii de design, multe dintre acestea premiate. Succesul său comercial a fost dublat de aprecierea venită din partea criticilor; Paralel, el s-a apucat şi de scris. A publicat alte patru cărţi, printre care "I Want to Change the World" şi a editat două CD-uri.
PROVOCATOR. Înteresantă şi provocatoare, cartea nu vă va lasă indiferenţi. Tonul categoric al recomandărilor şi siguranţa cu care autorul îşi susţine teoria despre viaţă şi stil de viaţă captivează şi intrigă. Dacă nu veţi subscrie convingerilor lui Karim, veţi zăbovi negreşit asupra problemelor pe care le ridică, de la cum să-ţi pregăteşti bagajul, cum să-ţi îngrijeşti tenul şi cum să-ţi mobilezi casa la cum să îţi trăieşti viaţa socială sau cum să comunici în dragoste.
Este perspectiva unui designer asupra vieţii de zi cu zi, asupra detaliilor care alcătuiesc rutina şi pe care le puteţi analiza şi adapta personalităţii proprii, dând acea notă de stil şi pasiune care să vă plaseze mereu în prezent. Sunt concluzii şi sfaturi care ar trebui "să vă inspire să deveniţi cea mai bună creaţie a voastră", fiindcă autorul crede că "oamenii sunt pe pământ pentru a crea".
Semnale editoriale
LovituraEditura Leda. America anilor ’60. John F. Kennedy tocmai a fost ales preşedinte. Războiul Rece dă în clocot. Paranoia împotriva lui Fidel Castro a ajuns la apogeu. În plus, mafia nu are nici un scrupul în angajarea lui Tom Jefferson, asasin profesionist, pentru a-l ucide pe liderul cubanez. "Nimeni, de la JFK al lui Oliver Stone încoace, nu a reuşit să redea atât de bine scenariul mitului asasinării lui Kennedy", scrie The Times.
Ani de aşteptare
Editura Humanitas Fiction. La sfârşitul secolului al XIX-lea, în Japonia, a-ţi onora soţia înseamna a-i da dreptul de a alege concubinele care să locuiască împreună cu familia. Tomo Shirakawa e trimisă la Tokyo pentru a cumpăra o tânără servitoare, care urmează a-i satisface toate dorinţele soţului ei. Aceasta este Suga, o fată de 15 ani, a cărei familie o vinde ca metresă, pentru a-şi asigura un trai decent. Pentru Tomo începe o viaţă de umiliri social acceptate, căci în graţiile stăpânului vor intra, de-a lungul anilor, extrovertita şi băieţoasa Yumi, apoi seducătoarea Miya, pe lângă nenumărate gheişe...
Stăpânul cântecelor
Editura Nemira. A pierit de mult epoca războaielor sângeroase. Civilizaţia galactică este unită acum pentru prima oară sub aceeaşi flamură, aceea a sângerosului împărat Mikal. Singura instituţie care nu şi-a vândut sufletul împăratului este milenara Casă a Cântecelor, care formează, la adăpost de toate puterile, cântăreţi fabuloşi care ştiu să-i emoţioneze la cel mai înalt grad pe cei care îi ascultă. Un roman SF de Orson Scott Card.
Dispariţii
Editura Rao. Cartea explorează ce se întâmplă când viaţa îşi schimbă cursul pe care îl credeai stabilit, când a face ceea ce este corect înseamnă a face rău, când amintirile considerate uitate pentru totdeauna se întorc, ameninţătoare. Încă o dată, Jodi Picoult mânuieşte un subiect dificil şi actual cu înţelegere, intuiţie şi compasiune. Delia Hopkins are o viaţă perfectă – are o fiică, un logodnic minunat şi se pregăteşte de nuntă. Însă brusc, imagini dintr-o viaţă pe care nu şi-o aminteşte încep să o chinuiască, şi chiar atunci află un secret care va schimba din temelii viaţa aşa cum o cunoştea.
Citește pe Antena3.ro