x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Din nou despre sfârşitul lumii

Din nou despre sfârşitul lumii

de Sebastian S. Eduard    |    20 Ian 2011   •   21:21
Din nou despre sfârşitul lumii

Lifestyle, ultimul imprint al Grupului Editorial Trei, a lansat pe piaţă volumul „Amurgul zeilor 2012. Calendarul mayaş şi întoarcerea extratereştrilor”, semnat de nimeni altul decât Erich von Daniken, cel mai citit autor non-fiction din lume. A publicat prima (şi cea mai cunoscută) carte, „Amintiri despre viitor”, în 1968. A fost un succes mondial de vânzări, urmat de alte 31 de titluri, inclusiv recentul „hit” „Istoria se înşală”. Cărţile lui Däniken au fost traduse în 28 de limbi şi s-au vândut, în total, în 63 de milioane de exemplare. Câteva dintre ele au fost adaptate cinematografic, iar ideile lui von Däniken au reprezentat sursa de inspiraţie pentru multe seriale de televiziune, dintre care şi faimosul documentar difuzat de History Channel, „Extratereştrii din antichitate”.

Pe înălţimile Anzilor bolivieni, la 4.000 de metri deasupra nivelului mării, se află ruinele străvechiului oraş Puma Punku, un oraş care pur şi simplu nu putea fi construit de locuitorii lui din Epoca de Piatră. Conform calendarului mayaş, în decembrie 2012, zeii se vor întoarce din îndelungata lor călătorie şi îşi vor face din nou apariţia aici, pe Pământ. Da, aşa-numiţii zei – de fapt, extratereştrii – se vor întoarce într-adevăr! Vom trăi întâlnirea cu zeii. Numai că orice om înzestrat măcar cu un dram de minte ştie că o călătorie interstelară este imposibilă, din cauza distanţelor colosale pe care le-ar implica! Şi că extratereştrii n-au cum să semene cu noi! În stilul său imposibil de imitat, Erich von Däniken desfiinţează prejudecăţile celor care încă mai pun sub semnul întrebării existenţa civilizaţiilor extraterestre, cu o claritate de care nici un alt autor nu este capabil. Cărţile sale ridică inteligenţa umană la standardele unui dialog cu civilizaţiile interstelare.

Semnale editoriale
Cabalistul -Ed. Humanitas. Un best-seller inter­naţional tradus în peste cincisprezece limbi. La moartea maestrului său, Cordovero, tână­rului Hayim Vital, cel mai ambiţios dintre discipoli, îi revine o misiune stranie: aceea de a deveni scribul lui Iţac Luria, un străin misterios sosit din Egipt în  nordul Galileii, loc în care trăiesc şi studiază interpreţi renumiţi ai Cabalei. Primele lecţii primite de la noul său mentor îl en­tu­ziasmează, căci tânărul visează să reunească într-o singură carte accesibilă toată învăţătura din Cabala.

Lustrum - Ed. Allfa. Totul în­cepe în anul 63 î.H., cu sacrificiul unui copil, şi continuă cu un complot asasin, a cărui victimă trebuie să fie consulul Marcus Tullius Ci­cero. Cum va îm­pie­dica un om propria moarte, pusă la cale în Senatul RomeiĂ Cum va opri el incendierea ora­şu­lui şi distrugerea Republicii romaneĂ Iată  două dintre între­bările capitale ale romanului Lustrum – un melanj de intrigi politice, acţiuni detectivistice demne de Numele trandafirului şi voluptăţi incestuoase interzise poporului. Toate acestea vin pe fundalul unei Republici în plină ascensiune, iar povestitorul lor este Tiro, scla­vul-confident al diabolicului Cicero.

Răzbunătorii - Ed. Rao. Ei sunt răz­bunătorii, elita asasinilor plătiţi. Printre ei se nu­mă­ră şi Louis. Dar acum, Louis şi An­gel, partenerul său de viaţă, sunt şi ei în pericol. Singura lor şansă este să ademenească ucigaşii din bârlogul lor. Acceptă să execute un asasinat pe un domeniu privat izolat şi pornesc spre nord, spre un oraş-fanto­mă, care nu mai există pe nici o har­tă, un oraş condus de un om obsedat să-l ucidă pe Louis. Aici însă, vor cădea în capcană, izolaţi şi la mila celui mai temut dintre Secerători, Bliss, asasinul asasinilor. Un singur om mai poate să-i ajute, detectivul Charlie Parker.

×
Subiecte în articol: arte carte