x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Editura RAO va lansa în colecția Maestro: NE VEDEM ÎN AUGUST de Gabriel García Márquez

Editura RAO va lansa în colecția Maestro: NE VEDEM ÎN AUGUST de Gabriel García Márquez

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Dec 2023   •   10:00
Editura RAO va lansa în colecția Maestro: NE VEDEM ÎN AUGUST de Gabriel García Márquez

Când părea că tot ce a scris marele autor columbian a fost tipărit pentru marele public, iată că s-a descoperit un nou manuscris care se va transforma într-un eveniment. Va fi una dintre cele mai așteptate apariții editoriale ale anului 2024, la nivel mondial. Editura RAO va contribui la acest moment, lansând opera odată cu celelalte ediții internaționale.

Romanul Ne vedem în august redă povestea unei femei de vârstă mijlocie, care are o nouă aventură amoroasă în luna august a fiecărui an, când călătorește pe insula unde este îngropată mama ei. Această femeie are o căsnicie fericită și nu ar avea niciun motiv să fugă de soțul său în căutarea unor noi aventuri, însă își dorește cu orice preț să trăiască astfel. Romanul este un minunat imn închinat libertății dragostei, o explorare a feminității, a sexualității, a dorinței. El reprezintă concluzia apoteotică a operei lui Gabo. Este incredibil cum acest roman, scris cu aproape 20 de ani în urmă, intră în legătură cu dezbaterile despre poziția femeii în societate din zilele noastre.

Va fi emoționant să citim acest nou roman nu numai datorită stilului inconfundabil al lui García Márquez, ci și datorită poveștii în sine.

 

×
Subiecte în articol: Editura Rao Gabriel Garcia Marquez