x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Grupul Editorial Trei ∣ Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024

Grupul Editorial Trei ∣ Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Iun 2024   •   13:44
Grupul Editorial Trei ∣ Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024

Grupul Editorial Trei aduce cititorilor săi, la cea de-a XVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, zeci de titluri noi, peste 1000 de cărți cu reduceri de cel puțin 30%, dar și volume la prețul special de 10 lei. De asemenea, cele mai importante noutăți vor fi prezentate în cadrul unor evenimente speciale de-a lungul târgului. Iată calendarul acestor evenimente și o scurtă prezentare a unora dintre titlurile pe care le veți găsi și mâine în standul B10 din Pavilionul B2 Romexpo.

Duminică, 2 iunie, ora 11:00, stadul Bookfest Junior – Lansarea cărții Basmul cămilelor de Marin Mălaicu-Hondrari, ilustrații de Adela Maria Calistru – atelier de povești și desenat cu ilustratoarea Adela Maria Calistru

 

Duminică, 2 iunie, ora 11:00, scena Arena  – Lansarea cărții Omul Portocaliu și alte povestiri terapeutice de Doina Cosman. Alături de autoare: Petre Rădescu, psihiatru. Moderator: Victor Popescu

 

Colecțiile de psihologie ale grupului Trei vin cu titluri de Psihologie practică, dar și cu sinteze utile specialiștilor. Traume mici. Când nu știi ce e greșit, dar nimic nu pare prea bine de Meg Arroll atenționează asupra acumulării nefaste a diverselor „răni” sufletești, bine-cunoscutul medic Jon Kabat-Zinn vă propune să practicați Meditații mindfulness pentru reducerea durerii, iar coach-ul Henry Cloud vă ajută să vă ameliorați relațiile sociale, prin volumul Încrederea. Pe cine te poți bizui și cum arăți că ești om de cuvânt. Din colecția Psihologie-Psihoterapie amintim excelenta sinteză Experiențele depresiei. Perspective teoretice, clinice și de dezvoltare a lui Sideny J. Blatt, fost profesor la Yale University, dar și Perfecționismul în copilărie și adolescență, de Gordon L. Flett și Paul L. Hewitt. O apariție notabilă este cartea eruditului Joseph Campbell, Mitologia occidentală, volumul 3 din seria Măștile Zeului (colecția Misterele Inconștientului Colectiv). În fine, cei interesați de identitatea de gen au la îndemână o sinteză a celor mai noi teorii privind Psihologia genului (autor Gary W. Wood, în colecția Psihologia pentru toți).

 

În colecția Fiction Connection de la Editura Trei, o carte fascinantă, bazată pe evenimente reale – Casa ușilor de Tan Twan Eng, un roman amuzant și serios în același timp despre viață, iubire și alegeri – Bărbații de Holly Gramazio, Dragă nemernicule de Virginie Despentes, autoare câștigătoare a Prix Renaudot (2010) și nominalizată la International Booker Prize (2018), Rătăcitorul de Agnes Martin-Lugand și Măreața Elvețiană de Jen Beagin (în curând un serial HBO cu Jodie Comer în rolul principal).

 

În colecția Fiction Connection. Crime veți găsi la standul Trei un nou thriller extraordinar al îndrăgitei scriitoare britanice Ruth Ware - Zero Days, Luna ucigașă – volumul 13 din seria Harry Hole de Jo Nesbø, precum și volumul Toti cei din acest tren sunt suspecți de Benjamin Stevenson.

 

În colecția Anansi. World Fiction cititorii vor avea ocazia să descopere titluri ca: Băiatul sclipitor de Paul Auster, roman care oferă nu doar imaginea pasionantă a unei vieți trăite cu îndrăzneală, ci și biografia unui scriitor genial, La porțile tărâmului de nicăieri de Samar Yazbek – un important document istoric, dar și o operă literară de excepție, Priviți-ne cum dansăm, cel de-al doilea volum al trilogiei de inspirație autobiografică, un nou roman din „ciclul Ferrarei" - Ochelarii cu ramă de aur de Giorgio Bassani, Canada - capodopera lui Richard Ford, autor distins cu premiului Pulitzer, Fuga din Egipt de Andrei Aciman – o evocare plină de nostalgie a Alexandriei în care, până la un punct, evreii trăiau în pace cu musulmanii și cu creștinii, Tasmania de Paolo Giordano, roman câștigător al premiului Romanzo dell’anno oferit de Corriere della Sera, al Premio Leterrario Elba și al Prix André Malraux, un „roman acustic“ – Radio Noapte de Iuri Andruhovîci, Diaconul King Kong de James McBride, Povești de groază de Peter Nadas, Păsări migratoare de Fernando Aramburu și o panoramare a artei și arhitecturii occidentale de la căderea Imperiului Roman și până la izbucnirea Primului Război Mondial, Civilizația lui Kenneth Clark.

 

Tinerii noștri cititori se vor bucura de titlurile noi din colecția Young: Povești spuse pe limba apei de Ava Reid, un roman fantasy cu elemente gotice, Casa Marionne, volumul I dintr-o serie fantasy romantică scrisă de J. Elle și o nouă carte de la autoarea bestsellerului Heartstopper, Alice Oseman – Radio Silence.

 

Pentru iubitorii de non-ficțiune Editurile Trei și Lifestyle Publishing au pregătit volumele Cultura. Surprinzătoarele conexiuni și influențe dintre civilizații de Martin Puchner, Codul puterii de Katty Kay și Claire Shipman, Dacă spui cuiva... de Gregg Olsen și Ce datorăm viitorului. O viziune pe un milion de ani de William MacAskill.

 

Nu ratați titlurile autorilor români publicați de Editurile Trei și Pandora M, pentru adulți și copii: Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață de Dr. Alina Epure, Teoria tăcerii de Iulian Tănase, Clima în schimbare. De la frică la realitate de Constantin Crânganu, Basmul cămilelor de Marin Mălaicu-Hondrari cu ilustrații de Adela Maria Calistru, Miko și Soarele de Andreea Iatagan, cu ilustrații de Diana Tivu.

 

Pe cei mai mici dintre cititori îi așteptăm în standul Trei de la Bookfest 2024 cu povești ilustrate din colecția PanDa: o nouă carte din seria MOG – Puii lui Mog. Eu și Mog de Judith Kerr, Regele Arthur și cavalerii mesei rotunde și Ferma din Cuțulești de Mauri Kunnas, Cea mai bună îmbrățișare de Smriti Halls și Alison Brown, Giganticul Hopa-Țop de Julia Donaldson o nouă apariție în seria Pettson&Findus, Pettson&Findus colorează și titluri noi din seria Cine? Ce? Unde? – Cine este Taylor Swift? și Istoria Lumii.

Vă așteptăm în standul B10 din Pavilionul B2 Romexpo.

 

               

×
Subiecte în articol: Bookfest 2024 Grupul Editorial TREI