x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte ICR Varșovia a preluat pentru un an președinția clusterului EUNIC Varșovia

ICR Varșovia a preluat pentru un an președinția clusterului EUNIC Varșovia

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Sep 2023   •   15:42
ICR Varșovia a preluat pentru un an președinția clusterului EUNIC Varșovia

Institutul Cultural Român de la Varșovia, prin directorul Ovidiu Dajbog-Miron, a preluat președinția clusterului EUNIC Varșovia, rețeaua europeană a institutelor culturale și a reprezentanțelor diplomatice acreditate în capitala Poloniei. Este pentru a doua oară când, în ultima decadă, reprezentanța din Polonia a Institutului Cultural Român conduce această prestigioasă rețea. În data de 20 septembrie, în cadrul ședinței găzduite de Ambasada Țărilor de Jos în Republica Polonă, a fost ales și vicepreședintele rețelei în persoana lui Nicolas Boisselier, directorul adjunct al Institutului Francez din Varșovia care, conform cutumei, va deveni președintele clusterului în 2024.

Clusterul EUNIC Varșovia a fost creat în anul 2007 și reunește în prezent 21 de institute active și reprezentanțe diplomatice europene, cel mai recent membru asociat al clusterului fiind Institutul Ucrainean.

Rețeaua varșoviană este foarte activă, desfășurând anual proiecte comune care pun în valoare diversitatea lingvistică și culturală a Europei, prin inițiative de tradiție precum „Ziua Europeană a Limbilor”, „Ziua Internațională a Traducătorului”, „Poezia în oraș”, ori care pun pe agenda publică teme de interes precum subreprezentarea creatoarelor în sectoare creative precum cel al muzicii electronice, cum este cazul evenimentului „Noaptea Femeilor”. 

În toate activitățile sale, clusterul EUNIC Varșovia colaborează cu instituții și organizații neguvernamentale poloneze.
Institutul Cultural Român de la Varşovia este unul dintre cei mai activi membri ai clusterului local, participând la numeroase inițiative cu artiști și propuneri culturale de cea mai bună calitate.

Ovidiu Dajbog-Miron

×
Subiecte în articol: ICR Varșovia EUNIC Varșovia