Istoria umanităţii
Astăzi vă recomandăm un volum care aparţine unui laureat Pulitzer şi care îşi propune să treacă în revistă soarta societăţilor umane. Un volum admirabil, uşor de citit, apărut la Editura Allfa.
Volumul „Viruşi, arme şi oţel” culege cele mai puţin vizibile părţi ale istoriei umanităţii, expunându-le cititorului care are curiozitatea de a răspunde la întrebări la care istoria tradiţională nu oferă decât rareori şi doar întâmplător răspunsuri: De ce au ajuns europenii în America, nu amerindienii în Europa? Cum au ajuns oamenii în locuri izolate – ca Insula Paştelui sau Papua Noua Guinee – şi cum şi-au dezvoltat acolo civilizaţii care ne apar astăzi primitive şi magnifice în acelaşi timp? Cum au reuşit agricultorii să înlocuiască vânători-culegătorii şi de ce nu s-a întâmplat acest lucru peste tot şi în acelaşi timp?
Cum se face că scrisul a constituit una dintre cele mai puternice arme ale civilizaţiilor care s-au impus asupra celorlalte? Jared Diamond oferă câteva răspunsuri foarte convingătoare la toate aceste întrebări, introducându-l pe cititor într-o lume fascinantă, în care viruşii, armele şi oţelul au constituit actorii principali în mărirea şi decăderea popoarelor lumii. „O carte cu o arie de acoperire remarcabilă, o istorie a lumii în mai puţin de 500 de pagini, care reuşeşte admirabil, acolo unde atât de multe altele au dat greş, să analizeze unele dintre mecanismele esenţiale ale procesului culturii… Una dintre cele mai importante şi uşor de citit lucrări despre trecutul omenirii publicată în ultimii ani”, scrie Colin aRenfrew, de la Nature.

Ştiri din .ro
Unul dintre cele mai prestigoase târguri de carte din lume se va desfășura cu prezență fizică
”Regine Încoronate”, romanul scris de Regina Maria, de mâine cu Jurnalul
Au fost lansate două piese bonus în cadrul proiectului „Retro Rock 2020”
Cristian Măcelaru și Daniel Ciobanu, într-un concert excepțional Beethoven

Așteptându-l pe Godot în regia lui Gábor Tompa la Teatrul Național São João din Porto

„Concert de Ziua Femeii”, „Tosca” și „Carmina Burana”, pe scena Operei Naționale București

Rolul femeilor în industria muzicală, dezbătut în cadrul Mastering the Music Business 2021
Mari actori povestesc cum au jucat scene celebre în seria Secvențe, pe TIFF Unlimited

Film O’Clock, festivalul care și-a propus să elimine distanțele fizice și emoționale dintre oameni, și-a ales câștigătorii. Două scurtmetraje egiptene și unul grecesc și-au adjudecat premiile

Radu Jude, Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2021

Juriul a decis: Roxen va interpreta Amnesia la Eurovision 2021

Berlinale 2021: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, al lui Radu Jude, a câştigat Ursul de Aur
Licitație de circa 180.000 de euro pentru o pictură de Adrian Ghenie
Teatrul Dramaturgilor Români. Programul evenimentelor din luna martie

HORIA ANDREESCU dirijează Haydn și Beethoven la SALA RADIO!
