x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Istoria universului

Istoria universului

17 Aug 2007   •   00:00

Rao lansează pe piaţă lucrarea "BANG! Istoria completă a universului". Autor, printre alţii, este Brian May. Cine este Brian May? Păi chitaristul de la Queen...

Rao lansează pe piaţă lucrarea "BANG! Istoria completă a universului". Autor, printre alţii, este Brian May. Cine este Brian May? Păi chitaristul de la Queen...

Â

Teza. Universul s-a născut printr-o explozie, numită Big Bang, care s-a produs in urmă cu aproximativ 13,7 miliarde de ani, intr-o miliardime de secundă, la o temperatură de un miliard de grade Celsius. La inceput infinit de mic, el s-a extins mai repede decăt ne putem imagina. Autorii explică modul cum s-au intămplat toate acestea, din momentul in care au apărut timpul şi spaţiul la formarea primelor stele, galaxii şi planete şi pănă la apariţia fiinţelor umane capabile să mediteze la originile şi la destinul lor final. Autorii vorbesc apoi despre destinul Universului in viitorul indepărtat, mult după ce Pămăntul va fi consumat de Soare.

"Bang!" A fost nominalizată la premiile Societăţii Regale la secţiunea Carte ştiinţifică şi a intrat in topul 30 din cele mai bine văndute cărţi pe Amazon.com.

Autorul. Brian May, comandor al Imperiului Britanic, membru asociat al Colegiului Regal de Ştiinţă şi membru al Societăţii Regale de Astronomie, este membru fondator al trupei Queen, chitarist, compozitor, producător şi interpret. Pasionat de astronomie, Brian May a primit titlul onorific de doctor in ştiinţă de la Universitatea Hertfordshire.

×
Subiecte în articol: carte