x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Iubirea, mod de viaţă

Iubirea, mod de viaţă

de Sebastian S. Eduard    |    03 Sep 2010   •   00:00
Iubirea, mod de viaţă

La Curtea Veche, o reîntâlnire cu un autor consacrat, Gary Chapman. "Iubirea ca un mod de viaţă" este un titlu care ne propune mult - totul pentru a ne îmbunătăţi relaţiile cu cei din jur.

Autorul, Gary Chapman, este un cunoscut consilier matrimonial, renumit pentru seminariile sale pe probleme de cuplu pe care le susţine în toată lumea şi totodată un autor de succes. A scris mai mult de 15 cărţi, care reprezintă adevărate binecuvântări pentru mii de cupluri aflate în impas. Cartea "Cele cinci limbaje ale iubirii" (apărută la Curtea Veche Publishing în anul 2000 şi aflată acum la a treia ediţie) s-a vândut în mai mult de 3 milioane de exemplare în limba engleză şi a fost tradusă în 34 de limbi. La Curtea Veche Publishing au mai apărut "Speranţe pentru cei despărţiţi" (2001) şi "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" (2001), ultima scrisă împreună cu Ross Campbell.
"Această carte nu este scrisă într-un limbaj simplu, pe înţelesul tuturor. Cred că oamenii obişnuiţi sunt cei care deţin secretul consolidării unei societăţi în care relaţiile cu ceilalţi sunt fundamentale, în care sprijinul acordat semenilor reprezintă un gest natural şi în care copiii cresc respectându-se unii pe alţii şi, da, chiar iubindu-se reciproc. Lucrurile acestea nu sunt utopice. De fapt, ele sunt cât se poate de tangibile, pentru fiecare om în parte", scrie Gary Chapman.


Semnale editoriale
5900-130523-32_35tv46.jpgThe City - Ed Tritonic. China Mieville revine la Tritonic cu un nou volum. Corpul unei femei este descoperit în remarcabilul şi totodată dărăpănatul oraş european Beszel. O asemenea crimă este ceva obişnuit pentru Tyador Borlu - cel mai bun investigator al Brigăzii de Crime Extreme - până când, prin cercetările lui, ajunge să descopere anumite forţe ciudate şi terifiante care lucrează în umbră şi curând el şi toţi cei din jurul lui vor fi în pericol. Tyador este nevoit să urmeze un drum dincolo de graniţe atât fizice, cât şi psihice, până în oraşul care este complementar şi, deopotrivă, rival cu al său: Ul Qoma.

 


5900-130524-32_35tv47.jpgDispariţia lui Richard Taylor - Ed. Vellant. Volumul este o investigaţie asupra umbrei omniprezente a unui absent. Având ca punct de plecare criza identităţii, atât de specifică epocii noastre, romanul devine un text polifonic, a cărui textură paradoxală se scrie la feminin plural: soţia, mama, amanta fără viitor, vecina de palier, prietena transsexuală, colega de birou. Toate acestea schiţează printr-un joc al perspectivelor un portret nu atât contradictoriu, cât pur şi simplu altul de fiecare dată.



5900-130525-32_35tv48.jpgJurnal rusesc - Ed.Rao. "Jurnal rusesc" - descrierea călătoriei de 40 de zile în Uniunea Sovietică, între 31 iulie şi mijlocul lui septembrie 1947 - a fost publicat în aprilie 1948, după ce mai multe fragmente au apărut în New York Herald Tribune şi în Ladies - Home Journal. "Jurnal rusesc" este cu mult mai bine scris decât majoritatea. Sterling North exprima aceeaşi părere: Se pune întrebarea: cât de superficiale pot deveni cărţile despre Rusia... Steinbeck, în mod deliberat şi conştient, desigur, evită contextul istoric, abordarea politică şi analiza profundă, după cum ţine să le amintească mereu cititorilor. "Jurnal rusesc" este o carte importantă în canonul Steinbeck, mult mai importantă decât s-a scris până acum.

×
Subiecte în articol: carte