Cinci povestiri care mai de care mai delicioase...
Nu, nu este vorba de un nou volum din seria Harry Potter, deşi suntem convinşi că micii cititori ar aştepta evenimentul cu sufletul la gură. După ce a spus "adio" personajului, autoarea britanică a recidivat cu un volum de cinci povestiri în care ne putem întâlni cu câteva dintre personajele care apar în serie.
Editura Egmont anunţă că va dona câte 4,5 lei din fiecare carte către Children’s High Level Group.
MAGIE. Volumul "Poveştile Bardului Beedle" cuprinde cinci poveşti minunate, fiecare conţinând un personaj magic. Îţi vor aduce bucurie, te vor distra, dar te şi vor speria de moarte. Notele adiţionale pentru fiecare poveste în parte, întocmite de profesorul Albus Dubledore, vor fi savurate atât de Încuiaţi, cât şi de Vrăjitori, căci Profesorul cugetă asupra aspectelor morale ale acestor scrieri şi scoate la iveală informaţii despre viaţa la Hogwarts. Un volum unic, magic, ilustrat de însăşi autoarea, J.K. Rowling, ce va fi preţuit ani întregi de acum încolo.
"Poveştile au fost scrise pentru tinerii vrăjitori şi vrăjitoare în devenire", scrie autoarea. "Istorioarele acestea au fost de secole o lectură preferată în prag de noapte. (...) Poveştile bardului Beedle seamănă din multe puncte de vedere cu basmele noastre; buna purtare, de pildă, este de obicei răsplătită, iar răutatea este pedepsită."
Semnale editoriale
Strada şobolanilorEditura Tritonic. Fără a avea pretenţia de a fi un roman delicat, Strada şobolanilor este un excelent exemplu de creionare a degradării umane, induse de instinctul de supravieţuire. În mijlocul unor preocupări zilnice, cum ar fi crima, prostituţia şi consumul de droguri, stau şobolanii, omniprezenţi în case, în pereţi, pe străzi. Acţiunea se învârte în jurul unei anchete poliţiste, care scoate la iveală secretele unui cartier al proscrişilor, în Paris.
Sângele florilor
Editura LEDA. A fost odată ca niciodată o fată care ştia să ţeasă cele mai minunate covoare din lume... Persia medievală prinde viaţă în acest roman sclipitor: de la uluitoarea sa arhitectură până la pieţele forfotind de oameni, doldora de coşuri cu mirodenii. Cu poveştile persane care te vrăjesc, romanul "Sângele florilor" spune istoria uimitoare a unei femei care alege, în ciuda tuturor obstacolelor, o viaţă clădită cu truda propriilor mâini, a minţii şi a voinţei sale.
Cine a pregătit Cina cea de taină?
Editura Meteor press. Fără să recurgă la doctrine sau polemici, această carte extraordinară şi înţeleaptă contracarează secole întregi de prejudecăţi pentru a le reda femeilor locul ce li se cuvine în inima culturii, a revoluţiilor, imperiilor, războaielor şi păcii. Presărată cu povestiri despre femei emblematice cultural, sărbătorind activitatea şi vieţile femeilor de peste tot din lume, îmbogăţită de o diversitate de informaţii, volumul redefineşte concepţia noastră asupra realităţilor istorice de gen.
O femeie
Editura curtea veche. În această "enciclopedie erotică", autorul sugerează cu mare subtilitate şi ironie că nu există nimic comun în întâmplările amoroase, ba mai mult, că nici măcar nu există întâmplări amoroase. Există pur şi simplu întâmplări şi stări incalculabile pe care femeia şi bărbatul le înfăptuiesc şi le trăiesc în numele dragostei. "Péter Esterházy nu doreşte altceva decât să înţeleagă misterul; iar dacă există o femeie care nu înţelege ce anume gândeşte soţul, iubitul, partenerul ei, neapărat trebuie să citească această carte. Va fi cu o iluzie romantică mai săracă, dar în mod sigur va fi mai deşteaptă şi mai înţeleaptă" – este de părere reputatul critic literar din Danemarca, Erik Svedsen.
Citește pe Antena3.ro