x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte J. K. Rowling, povestiri despre personajele din Harry Potter

J. K. Rowling, povestiri despre personajele din Harry Potter

08 Dec 2014   •   13:37
J. K. Rowling, povestiri despre personajele din Harry Potter

Scriitoarea J. K. Rowling va publica începând de vineri, 12 decembrie, până la Crăciun, pe site-ul de internet Pottermore, 12 povestiri din seria celor dedicate personajelor din Harry Potter, scrie The Telegraph în ediţia online.

Cel puţin una dintre aceste povestiri va fi dedicată celui mai mare inamic al lui Harry Potter, Draco Malfoy. Acesta din urmă este coleg cu Harry Potter la Hogwarts şi cei doi rămân inamici pe parcursul celor şapte volume ale seriei. În ciuda implicării lui Draco Malfoy, în ultimii ani la Hogwarts, alături de cei din Death Eaters, el va renunţa în cele din urmă ca adult la magia neagră.

De Halloween, J.K. Rowling a publicat o nuvelă de peste 5.000 de cuvinte, pe site-ul său, dedicată personajului Dolores Umbridge, profesoară la Hogwarts, despre care şi-a exprimat inclusiv propriile opinii şi care a fost creionată pe baza a două persoane reale pe care scriitoarea le-a cunoscut.

Pottermore.com este site-ul scriitoarei britanice unde fanii pot citi chiar pasaje originale ale cărţilor sale care nu au fost publicate, precum şi recentele povestiri dedicate personajelor din Harry Potter.

Cele şapte volume ale seriei Harry Potter s-au vândut în peste 450 de milioane de copii în întreaga lume, iar încasările din ecranizarea cărţilor au depăşit în total 7,7 miliarde de dolari la nivel mondial.

×