x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Magie

Magie

25 Mai 2007   •   00:00

Magie este prima carte dintr-o nouă serie - Septimius Heap - apărută la Editura Corint Junior.

Al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu, numit in mod sugestiv Septimus Heap, este furat, in noaptea in care apare pe lume, de o moaşă, care il declară mort. In aceeaşi noapte, tatăl băiatului, Silas Heap, găseşte in zăpadă o legăturică in care se află o fetiţă nou-născută cu ochi violeţi.

Volumul Angiei Sage a fost nouă săptămăni  pe lista New York Time Bestseller

Magie este prima carte dintr-o nouă serie - Septimius Heap - apărută la Editura Corint Junior.

Al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu, numit in mod sugestiv Septimus Heap, este furat, in noaptea in care apare pe lume, de o moaşă, care il declară mort. In aceeaşi noapte, tatăl băiatului, Silas Heap, găseşte in zăpadă o legăturică in care se află o fetiţă nou-născută cu ochi violeţi.

Silas şi soţia lui o iau pe biata fetiţă in casa lor, ii dau numele de Jenna şi o cresc ca pe propriul copil. Dar cine este această fetiţă misterioasă şi ce s-a intămplat in realitate cu iubitul lor fiu, Septimus?

CĂLĂTORIE FANTASTICĂ. Cartea intăi din această captivantă serie de Angie Sage ii poartă pe cititori intr-o călătorie fantastică, presărată cu personaje ciudate şi vrăji, poţiuni şi descăntece. "Magie este o carte plină de minuni, vrăji şi surprize. Născută dintr-o imaginaţie bogată şi superb scrisă, ne deschide uşa către o lume pe care nu mai vrem să o părăsim. Splendid!", scrie Clive Barker.

Semnale editoriale

Curs practic de incredere

EDITURA CURTEA VECHE. Volumul vă arată cum să tranformaţi propria nelinişte intr-un aliat şi cum să lăsaţi in urmă indoiala ce vă mutila personalitatea. In 20 de lecţii interactive, cărora li se adaugă exerciţii şi exemple din viaţa de zi cu zi, Anderson oferă reguli de a trăi, care vă vor transforma viaţa: cum să invăţăm din propriile greşeli, cum să captăm atenţia şi să căştigăm respect şi cum să trăim o viaţă implinită. Walter Anderson este membru al Comisiei Naţionale pentru Biblioteci şi Ştiinţe Informatice, al Voluntarilor Literaţi din America şi al Centrului Naţional pentru Educaţia Familială.

Păcatul originar

EDITURA RAO. Casa Inocenţilor este copia unui palat veneţian unde işi are sediul cea mai veche editură britanică - Peverell Press. După o serie de glume răutăcioase, nemilosul director al editurii, Gerard Etienne, este descoperit mort, cu mascota biroului, un şarpe de pluş, indesat in gură. Cine i-ar fi dorit moartea lui Etienne? Aproape toţi angajaţii... plus căţiva autori nemulţumiţi. Comandantul Adam Dalgliesh şi echipa lui se văd puşi in faţa unor piedici extraordinare atunci cănd incearcă să facă lumină in dramele ascunse şi intunecate ale vieţii lui Etienne şi ale colegilor lui.

Shaman Spiritul plantelor

EDITURA E F PUBLISHING. "Spiritul plantelor" este o carte fabuloasă, in care autorii explorează tehnicile şamanilor din Amazonia, Haiti şi Europa. Vindecările, clarviziunea, ceea ce şamanii numesc "recuperarea sufletului", extracţia intruziunilor spirituale şi leacurile pentru dragoste, toate acestea sunt studiate şi aprofundate de autori. Mai mult decăt atăt, dincolo de proprietăţile medicinale ale plantelor şamanice, ei intră in comuniune cu insuşi spiritul acestor plante.

Evanghelia după Fiul

EDITURA POLIROM. Volumul se inscrie in lunga serie de reprezentări ficţionale ale evenimentelor descrise in Noul Testament, alături de exemple celebre ("Hristos răstignit" a doua oară al lui Kazantzakis sau "Evanghelia dupa Iisus Christos" al lui Saramago) ori mai puţin cunoscute, dar la fel de interesante: "Bărbatul din Nazareth" de Anthony Burgess sau "Cel dat morţii" de D.H. Lawrence. Dar, dacă, sub raportul conţinutului, romanul lui Mailer se conformează fidel textelor canonice, inovaţia majoră pe care o propune scriitorul american este povestirea la persoana I, in numele şi din perspectiva principalului protagonist, cu temerile, indoielile şi speranţele sale profund umane.

×
Subiecte în articol: carte