Cel mai complet atlas în limba română
Reader’s Digest este renumită pentru lucrările enciclopedice, de aceea
fiecare apariţie editorială este un adevărat eveniment. Cu toate
acestea, apariţia unui atlas universal cu peste 400 de pagini, la
calităţi grafice excepţionale, ridică ştacheta şi mai sus.
În secţiunea introductivă bogat ilustrată, cu hărţi tematice şi grafice detaliate, cititorul va găsi cele mai importante date despre planeta noastră, de la localizarea ei în spaţiul cosmic la climă, faună şi floră şi până la statistici socio-economice.
CUPRINS. Fiecare continent beneficiază de o prezentare amănunţită, cu date precum: populaţia, suprafaţa, cea mai mare/ cea mai mică ţară, cele mai înalte vârfuri, cele mai întinse deşerturi, locul cel mai umed/ cel mai arid, cele mai lungi fluvii, extremele temperaturilor, sănătatea, bunăstarea şi educaţia populaţiei, ocuparea forţei de muncă etc. Impresionantul atlas cuprinde, în cele 400 de pagini ale sale, peste 200 de hărţi fizice noi, realizate folosind cartografia digitală în combinaţie cu redarea altitudinilor şi adâncimilor prin umbre desenate manual. Iar indicele conţine referinţe pentru peste 100.000 de denumiri geografice.
" Marele Atlas Universal" poate fi achiziţionat prin comandă pe internet, accesând site-ul www.erd.ro.
Semnale editoriale
ROCHIA CEA NOUĂEditura Leda. Plasat în Londra anilor ‘70, volumul e un roman subtil şi sensibil despre hainele cu care alegem să ne îmbrăcăm, personalităţile în care ne înveşmântăm şi cum acestea ajung să ne definească. "Scrisă cu măiestrie, cu un fir narativ firesc şi incitant... ca orice carte bună, ideile serioase pe care le abordează îţi stăruie în minte mult timp după... Un roman minunat, care este mai presus de toate o lecţie despre pericolele ipocriziei", scrie Observer. Anul acesta, romanul a fost finalist al prestigiosului Man Booker Prize.
ADEVĂRATA ENCICLOPEDIE A PREZENTULUI
Editura Nemira. Societatea produce pe bandă trenduri, vedete şi fenomene fanteziste şi superficiale – fiind în acelaşi timp o consumatoare docilă a propriului scandal, a acestei desăvârşite dezordini. Bunvenit în generaţia tatuaj! Remake-uri şi reality show-uri, inimi singuratice şi maniaci de sudoku, bucătari cu buză de iepure şi topmodele cu silicoane; ca şi cum viaţa nu ar fi oricum suficient de grea, suntem bombardaţi zilnic cu toţi idolii falşi, uneori amuzanţi, alteori absolut rudimentari. Ce anume ar trebui să-mi placă? De ce anume să mă feresc? Totul, în această carte.
50 DE GRADE SUB ZERO
Editura Tritonic. Această carte este cea de-a doua dintr-o trilogie despre schimbarea catastrofică a climei de pe glob. "500 sub zero" începe acolo unde se termină "40 de semne de ploaie" , în Washington DC, dar şi pe ţărmurile estice ale Oceanului fiind o carte despre birocraţie, şi politici guvernamentale. Personajul principal al acestui roman, Frank, iese din refugiul persoanelor fără adăpost şi decide să adopte un stil de viaţă sălbăticit, se mută într-un habitaclu într-un copac dintr-un parc şi încearcă să supravieţuiască acestor condiţii, deşi temperaturile se schimbă în mod drastic...
CONFESIUNI NOCTURNE
Editura Polirom. Protagonista acestuia, Petra Flint, este o tânără creatoare de bijuterii cu o viaţă nocturnă extrem de aventuroasă: ştie întotdeauna unde pune capul pe pernă, dar niciodată unde se va trezi. Prietenii, colegii, ba uneori chiar şi poliţia o recuperează, îmbrăcată sumar, din parcuri, de pe scări de incendiu, de pe podeaua din bucătărie. Asta pentru că Petra obişnuieşte să umble în somn, bântuită de coşmarul propriei copilării lipsite de dragoste.
Citește pe Antena3.ro