x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Nemira, NEZUMI și Nemi la Salonul Internațional de Carte Bookfest

Nemira, NEZUMI și Nemi la Salonul Internațional de Carte Bookfest

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Iun 2024   •   15:20
Nemira, NEZUMI și Nemi la Salonul Internațional de Carte Bookfest

Editura Nemira este prezentă și anul acesta la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în perioada 29 mai – 2 iunie, la Romexpo, Pavilionul B2. De această dată, pasionații de lectură se vor putea bucura de 3 spații special amenajate, centrate pe experiențe diferite:  Nemira, NEZUMI și Nemi, fiecare cu un stand separat.  La oricare dintre ele vor fi așteptați cu noutăți editoriale proaspăt ieșite din tipar, cele mai populare serii, autori îndrăgiți, romane premiate și cărți care stau la baza unor ecranizări de succes. Nu vor lipsi ultimul volum semnat de Stephen King, seria „Dune”, „Problema celor 3 corpuri”, integrala dramaturgiei lui Eugène Ionesco și cele mai noi titluri din imprintul n’autor.

Pentru că Nemira aduce plăcerea lecturii oriunde, oricând și oricum, cei care vizitează standul  se vor bucura de reduceri de până la 50%, tombole și cadouri la achiziție. Și cei care vor trece pe la Nemi și NEZUMI vor beneficia de unele dintre cele mai bune oferte din acest an, cărți cadou și multe alte surprize. Află mai multe detalii despre fiecare experiență, mai jos: 

Noutăți, titluri recomandate și bestsellere la Bookfest

Iubitorii imprintului Armada sunt așteptați într-o călătorie palpitantă în lumile unor autori legendari.

Stephen King, autorul-fenomen a peste 60 de bestsellere, ne duce în universul din volumul „Îți place mai întunecat?”,  o colecție extraordinară de douăsprezece povestiri scurte în traducerea Ruxandrei Toma, considerate de autor și de profesioniști ai industriei de carte drept unele dintre cele mai bune scrise de acesta.

Continuăm călătoria prin imaginație cu „Hyperion Cantos” de Dan Simmons, o serie câștigătoare a Premiilor Hugo și Locus, o lectură ce depășește universul fantasy. Ingenioasă și bogată în idei filosofice, nu oferă numai o extraordinară aventură în spațiu, ci deschide porți către reflecții profunde asupra timpului, religiei și sensului existenței uman.

Ne pierdem prin ascunzișurile universului construit de Peter V. Brett în seria  „Demon”.  Omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi din adâncurile pământului când apune soarele și numai un erou poate scoate oamenii din spatele zidurilor și al simbolurilor protectoare.

Un volum a cărui reeditare a fost așteptată cu nerăbdare de cititorii Armada, „Silozul” de Hugh Howey  este o lectură tulburătoare. Într-un viitor în care planeta ajunge în ruine, puținii supraviețuitori s-au adăpostit în labirintul din Silozul. Unii îndrăznesc să spere, iar pedeapsa pentru ei e fatală: sunt lăsați să iasă afară.

Pentru cei ce vor să descopere o poveste magică, Hannah Kaner construiește în „Asasina de zei” un univers fantasy medieval în tradiția unor autori precum Robin Hobb sau George R.R. Martin. Hăituiți de demoni printr‑un ținut în care războiul civil este în plină expansiune, protagoniștii acestui roman înțeleg că doar ei pot salva lumea din care fac parte.

Imprintul Orion vă propune o întâlnire cu „Buddha” de Karen Armstrong, o biografie captivantă care explorează viața și învățăturile fondatorului budismului. Cartea oferă o perspectivă amplă asupra impactului său asupra lumii contemporane și a înțelepciunii sale atemporale, inspirând cititorii să reflecteze asupra vieții și căutării spirituale.

Colecția Babel ne conduce într-o călătorie spre Vietnam printr-un roman năucitor cu „Cântecul munților” de Nguyễn Phan Quế Mai, în traducerea lui Andrei Dósa. Pe fundalul războiului din Vietnam, o fetiță și bunica sa se luptă pentru a supraviețui bombelor care cad în jur. Povestea celor două se ramifică pe două planuri temporale, se împletește cu proverbe lirice și reușește să cuprindă istoria întregii familii.

Un roman cât o vacanță în Italia: „Hotelul Portofino. Îndrăgostiți și mincinoși” de J. P. O'Connell, continuarea bestsellerului cu același nume, este o dramă istorică de neratat. Trădările, paparazzii, dorințele și ambițiile cele mai tainice ale personajelor deja cunoscute și îndrăgite îi vor determina pe cititori să parcurgă pe nerăsuflate noile lor povești.

„Distanța dintre noi” de Jhumpa Lahiri este un roman poetic ce explorează singurătatea, izolarea, secretele de familie, voința politică și puterea iubirii necondiționate și este o lectură perfectă pentru cei care încă se chinuie să accepte și să facă față unor relații complicate de familie.

În Colecția Damen Tango se regăsesc lecturile perfecte de vacanță: „Copilul ascuns” de Louise Fern, o carte emoționantă despre dragoste și maternitate, fragilitate și eliberare sau „Palatul ascuns” de  Dinah Jefferies, o  poveste minunată, cu mai multe straturi, cu personaje de care cititorii se vor îndrăgosti cu adevărat.

Colecția Yorick le propune cititorilor o întâlnire cu megastarul Michael Jackson. În „Moonwalk”, o carte remarcabil de sinceră și de curajoasă, Michael Jackson sparge pentru prima dată bariera de tăcere care l-a înconjurat de-a lungul timpului.

Iubitorii de teatru și literatură se pot bucura în cadrul târgului de Integrala Dramaturgiei lui Eugène Ionesco, două volume, în traducerea lui Vlad Russo și a lui Vlad Zografi, ce cuprind toate piesele de teatru ale dramaturgului.

Imprintul n’autor aduce literatura contemporană română mai aproape de cititori. Printre noutățile primăverii se numără și „Ultima carte, cel mai recent roman al lui Marian Coman. Sub forma unor consemnări diaristice, cu ingrediente science-fiction, horror și policier, romanul reușește să-și seducă cititorii, indiferent de profilul lor, și să le rămână în minte, multă vreme după ce dau ultima pagină.

Un nou volum de Matt Haig, unul dintre cei mai iubiți și citiți autori contemporani ai lumii, completează colecția de autor. „Viața familiei Radley” vine la Bookfest și le promite cititorilor o lectură care îi va ține cu sufletul la gură și îi va înduioșa.

Nemi la Bookfest

Editura Nemi revine cu una dintre cele mai iubite serii pentru micii cititori, „Dar motan de Cristiana Andone, cu ilustrații de Emi Balint. Cei mici se vor distra, vor descoperi lumea și vor învăța alături de motanul simpatic. Mai mult, aceștia pot pleca în noi aventuri alături de personajele deja mult iubite de la Nemi, precum Pete Motanul, Lama-lama sau Tina Balerina. Copiii și părinții sunt așteptați la standul Nemi cu multe surprize colorate, cu discuții interesante și cu activități speciale.

NEZUMI la Bookfest

Anul acesta NEZUMI by Nemira, imprintul de manga în limba română, îi așteaptă pe cititori cu un stand dedicat și le propune acestora volume din cele mai iubite serii de benzi desenate japoneze din istorie precum „Justițiarii din Tokyo, „Mireasa străvechiului Mag”, „Atelierul vrăjitoarelor” sau „Minciuna ta din aprilie”. 

Nemira îți așteaptă cititorii și îi provoacă să descopere #Plăcerealecturii oricând, oricum, oriunde.

×
Subiecte în articol: Bookfest 2024 Editura Nemira