x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O pădure fermecată și O FATĂ PE NUME WILLOW cum nu s-au mai văzut

O pădure fermecată și O FATĂ PE NUME WILLOW cum nu s-au mai văzut

de Vali Deaconescu    |    05 Sep 2023   •   10:45
O pădure fermecată și O FATĂ PE NUME WILLOW cum nu s-au mai văzut

O fată pe nume Willow de Sabine Bohlmann este cel mai recent roman publicat de Editura Pandora M în colecția Literati. Este un titlu deosebit, care stimulează imaginația copiilor și le transmite dragostea pentru natură și valori morale ca responsabilitatea, empatia și prietenia. Însă această carte are și un puternic mesaj psihologic, căci abordează probleme precum adaptarea copilului într-o școală nouă, bullyingul, integrarea în comunitate, relațiile de familie.

Fiecare capitol din O fată pe nume Willow începe cu o zicală/ povață, care este scrisă cu un font deosebit de frumos. Coperta reflectă minunat atmosfera magică a poveștii. În fundal se poate distinge căsuța dărăpănată din mijlocul pădurii și în primul plan Willow, fetița cu părul roșu ca focul ilustrată alături de o mulțime de animale. La interior textul se îmbină armonios cu ilustrațiile alb-negru, făcând ca povestea să prindă rapid viața.

Stilul de scriere este plăcut și foarte potrivit pentru copii, textul putând fi citit ușor cu voce tare. Dragostea pentru pădure este transmisă minunat în această carteAnimalele, copacii, ciupercile, fructele de pădure, ierburile - toate au un rol în carte, iar unele dintre ele au nume sau chiar o poveste.

„Ilustrațiile frumoase se potrivesc perfect cu povestea fermecătoare și plină de umor.” - Damaris Metzger 

"Am citit cartea într-o singură zi. Mi-a plăcut în mod special că în carte erau atât de multe animale și lucruri magice." - Lisa A. (10 ani) 

„…Încântătoare, o aventură care șterge încă o dată clișeul vrăjitoarei rele și cocoșate și lasă în urmă căldura unei povești pline de fantezie.“ ORF.at

„O carte care se citește cu sufletul la gură, cu animale și lucruri magice cum n-ați mai văzut.” BNN | Badische Neueste Nachrichten

Sabine Bohlman n-are multă experiență cu vrăjitoria. Dar dacă o vrăjitoare a făcut vreodată vrăji, trebuie să fi fost una bună, fiindcă a crescut în München, într-un Cartier magic. Acolo trăiește și acum, cu soțul ei și cu copiii Jakob și Paulina. Iubește pădurile și crede că ar trebui să ne lăsăm mai des telefoanele să fie doar telefoane și să ieșim în natură. Asta încearcă și ea să facă atunci când nu scrie sau când nu e într-un turneu de promovare. Dacă totuși ar deveni vrăjitoare, atunci ar face să apară ca prin magie o bibliotecă în fiecare oraș, un loc în care să te bucuri de aventură cărților și să te distrezi.

 

 

După ce și-a petrecut jumătate de viață practicând chimia, Simona Ceccarelli a schimbat halatul de chimist pe creionul de ilustrator ca să-și urmeze visul din copilărie. A obținut o diplomă în ilustrație și artă conceptuală de la Academy of Art University din San Francisco și din 2016 ilustrează cărți, jocuri și alte produse pentru copii. Simona Ceccarelli locuiește cu soțul ei și cei doi copii în Basel.

×
Subiecte în articol: Sabine Bohlmann O fată pe nume Willow