x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Rîsul lumii

Rîsul lumii

de Sebastian S. Eduard    |    11 Iul 2008   •   00:00

Rîsul este molipsitor, iar pe acest lucru contează şi coordonatorul colecţiei Rîsul lumii, Radu Paraschivescu. Colecţia de la Humanitas, iată, are noi titluri.

Rîsul este molipsitor, iar pe acest lucru contează şi coordonatorul colecţiei Rîsul lumii, Radu Paraschivescu. Colecţia de la Humanitas, iată, are noi titluri.

 
ARMATĂ. Povestiri hazlii din armată. Mmmmm, sună interesant. Cine şi-l aminteşte pe Moş Teacă, personajul lui Bacalbaşa, ştie că era un "melitar" slugarnic cu superiorii, mojic cu subalternii şi ros de ură faţă de civili. Cine nu şi-l aminteşte poate încerca "Răcani, pifani şi veterani". În program: dresura de filologi cu masca pe figură, concerte pentru bocanc, lopăţică şi orchestră, dialoguri maieutice cu plutonieri obtuzi etc. Printre păţiţi: Dan C. Mihăilescu, Traian Ungureanu, Şerban Foarţă, Tudor Octavian, Radu Naum, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Ştefănescu etc. Mulţi şi-au satisfăcut stagiul militar, dar stagiul militar nu i-a satisfăcut pe mulţi.

 
THRILLER OVIN. Ce ziceţi de un thriller ovin? Aşa se subintitulează volumul lui Leonie Swann, "Turma vede urma". Cui îi e cel mai uşor s-o facă de oaie? Evident, ciobanului. George Glenn, un proprietar de turmă discret şi afectuos, e găsit mort pe pajişte, cu o cazma înfiptă în piept. Întrebările încep să curgă. Cin’ să fie ucigaşul? Ce minte criminală a urzit pieirea acestui om bun, care le citea mioarelor pagini din literatura universală înainte de culcare?


MURPHY. În fine, un volum clasic. O integrală a legilor lui Murphy. Mulţi dintre noi ne ascuţim discursul invocînd legile lui Murphy, fără a cunoaşte întocmai aceste legi, ci le invocăm mai mult după ureche. Editura Humanitas ne scapă din încurcătură şi ne pune la dispoziţie o ediţie integrală, de consultat, de învăţat şi… de stîrnit hazul.

 

Semnale editoriale

Prea multe blonde

Editura Polirom. Volumul este, în ordine cronologică, al doilea roman din seria avînd-o ca eroină pe Sam Jones, tînăra sculptoriţă inteligentă, independentă şi sexi, cu o slăbiciune pentru alcool, droguri şi bărbaţi, ce rezolvă cazurile de crimă în care se trezeşte implicată apelînd la metode dintre cele mai neortodoxe pentru a-i descoperi pe făptaşi. De data aceasta, victima este o colegă de la sala de fitness cam ponosită unde lucrează Sam, iar totul pare a-l indica drept vinovat pe unul dintre instructori, un adevărat homme fatal.

 

Nopţi orientale

Editura Tritonic. Zully Mustafa vă propune acum nouă povestiri erotice, fierbinţi ca lava unui vulcan, materializate în nouă nopţi orientale din care nu lipsesc cele mai ascunse fantezii, de la sexul în trei la lesbianism. Linia între iubire şi sex este atît de fină, încît personajul principal, Hazel, se transformă dintr-o femeie care credea în dragoste într-una care încetează să mai caute marea iubire. 

 

Greşelile Mirandei

Editura Leda. Miranda este încîntată cînd îl cunoaşte pe Greg. Atrăgător, inteligent şi amuzant, pare perfecţiunea întruchipată! Greg e înnebunit după Miranda. Dar bineînţeles că nu i-a mărturisit chiar totul despre el – pînă şi cea mai dulce fată s-ar putea purta ciudat cu un bărbat care tocmai şi-a părăsit soţia însărcinată. Dar ea nu are cum să descopere asta – sau are? Din fericire pentru Miranda, bărbaţii sînt precum autobuzele – nu apar mult timp, iar apoi se ivesc trei deodată. Ea trebuie doar să facă alegerea potrivită...

 

Secretul Orteliei

Editura Historia. O istorie captivantă, plină de intrigi şi suspans în aşteptarea dezvăluirii secretului bine tăinuit, care va fi devoalat de-abia în ultimele pagini ale cărţii. La fel ca în celelalte romane ale sale, Andrea Vitali descrie, înarmat cu o lupă de entomolog şi cu un surîs amar, tulburea şi agitata viaţă de provincie, aducînd în faţa cititorului un univers populat de "măşti" şi situaţii ale căror nuanţe trec necontenit de la farsă la tragedie.

×
Subiecte în articol: carte