x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Sala Dalles - Expozitie de carte francofona

Sala Dalles - Expozitie de carte francofona

24 Sep 2006   •   00:00

Cea mai importanta expozitie decarte francofona din Romania, intitulata "Literatura francofona de ieri si de astazi", este deschisa intre 22 si 30 septembrie, la Sala Dalles.

Cea mai importanta expozitie decarte francofona din Romania, intitulata "Literatura francofona de ieri si de astazi", este deschisa intre 22 si 30 septembrie, la Sala Dalles.

Prezentarea face parte din evenimentele culturale organizate sub genericul Bucarest Francophone, cu ocazia Sommet-ului Francofoniei. La etajul Salii Dalles vor exista trei standuri prezentate de Quebec, Maroc si Grecia, care au dorit sa isi evidentieze aparitiile editoriale, si un important stand amenajat de XPO NOI, achizitionat de la Paris, care va reprezenta intregul spatiu francofon prin albume de arta, scrieri literare, ghiduri despre/din tarile francofone. Pentru prima data in Romania, cei interesati vor putea gasi un numar mare de carti ale scriitorilor Africii francofone. Camerunul este reprezentat de Calixthe Beyala, cu "Femme nue femme noire" si "Les arbres en parlent encore", o versiune inedita a Africii vazuta prin ochii unei femei-scriitoare, iar Egiptul de Yasmine Khlat, detinatoare a Premiului celor cinci continente. O alta sectiune este cea a scriitorilor romani aparuti in Franta, la edituri precum Gallimard, Seuil si Noir sur Blanc. Printre acestia se numara triada Cioran - Eliade - Ionesco, I.L. Caragiale, Mircea Cartarescu (foto), Gabriela Adamesteanu si Petru Dumitriu. Canada-Qu"bec este reprezentata de scriitorii Anne H"bert, Ga"tan Soucy si Marie-Claire Blais, Belgia - de scriitoarea Ariane Le Fort, Libanul - de Dominique Edd" si Charif Majdalani, Albania - de Ismail Kadare.

×
Subiecte în articol: carte