x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

20 Iul 2007   •   00:00

Umbra uriaşului - Editura Nemira. Saga Umbrelor a ajuns la sfărşit. După "Umbra lui Ender", "Umbra Hegemonului" şi "Umbra marionetelor", este momentul punctului final.

Umbra uriaşului - Editura Nemira. Saga Umbrelor a ajuns la sfărşit. După "Umbra lui Ender", "Umbra Hegemonului" şi "Umbra marionetelor", este momentul punctului final. "Umbra uriaşului" este romanul care incheie magistral epopeea lui Bean, măna dreaptă a lui Ender in timpul teribilului război interstelar. "O combinaţie surprinzătoare de acţiune, strategie militară şi politică, jocuri de război elaborate şi psihologie. Card este un campion la «categoria grea», iar Umbra uriaşului o prioritate pentru fanii SF", scrie New York Daily News.

Strategii de viaţă - Editura Curtea Veche. Lumea noastră s-a schimbat drastic şi nu ne mai oferă siguranţa pe care se bazau părinţii noştri. Ne-am obişnuit să ne amăgim singuri, negănd realitatea şi evitănd confruntarea cu adevărata noastră personalitate, lăsăndu-ne măcinaţi de ingrijorare şi regrete amare. Dacă vă doriţi să fiţi un invingător, dr Phillip C. McGraw vă oferă 10 legi de viaţă, fiecare dintre ele urmată de exerciţii ce facilitează inţelegerea şi asimilarea principiilor care vă vor ajuta să vă transformaţi viaţa. Nu puteţi insă schimba ceea ce nu conştientizaţi. Trebuie să fiţi realist, să vă asumaţi responsabilitatea pentru problemele cu care vă confruntaţi, preluănd controlul asupra vieţii dumneavoastră...

Bazar bizar - Editura Humanitas. Un prozator descoperă că tot ceea ce scrie a mai fost scris de alţii - şi incă mai bine. Se sinucide, dar pănă şi măsura ultimă este ecoul involuntar al unui gest comis de o celebritate. Vizita unui preşedinte american produce manifestări papuaşe in inima unei ţări cu aspiraţii europene. O provincială cu spirit intreprinzător organizează un bordel unde se poate face şi sex, dar şi hermeneutică. Bine-aţi venit in Romănia pulsatilă şi absurdă a ultimilor ani. Faceţi cunoştinţă cu o parte din locuitorii ei şi apoi consultaţi - la alegere - un medic sau un oracol. Dacă mai ajută la ceva.

Elveţia - Editura Meteor Press. Fără indoială că sursa cea mai potrivită pentru sfaturile de călătorie este un prieten insufleţit de aceleaşi sentimente ca şi dvs., care tocmai s-a intors din locurile spre care vreţi să vă indreptaţi. O alternativă este insă şi un ghid Fodor’s. O dată ce aţi invăţat să vă descurcaţi prin paginile lui, veţi fi pe deplin pregătiţi să porniţi in călătorie.

×
Subiecte în articol: carte