x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

17 Aug 2007   •   00:00

Pro Editura. Anul 1510. In Florenţa strălucitoare din timpul Renaşterii, fermecătoarea Gabriela Benci il imploră pe Leonardo da Vinci să termine portretul mamei sale. In acelaşi moment, in ducatul Brabantului, o serie de asasinate cumplite concentrează toate privirile asupra picturilor lui Hyeronimus Bosch.

Conspiraţia Bosch

Pro Editura. Anul 1510. In Florenţa strălucitoare din timpul Renaşterii, fermecătoarea Gabriela Benci il imploră pe Leonardo da Vinci să termine portretul mamei sale. In acelaşi moment, in ducatul Brabantului, o serie de asasinate cumplite concentrează toate privirile asupra picturilor lui Hyeronimus Bosch. Fără să ştie, Gabriela e prinsă in mecanismul unei conspiraţii machiavelice. De la Milano la Veneţia, din regatul Franţei in palatul Vaticanului... descoperiţi faţa ascunsă a Renaşterii.

Cum gătim fără grăsimi

Reader’s Digest. Se spune că măncărurile delicioase mai mult ca sigur incalcă recomandările nutriţioniştilor privind alimentaţia sănătoasă. Reader’s Digest susţine că nu este aşa şi propune "Cum gătim fără grăsimi". Volumul de peste 320 de pagini, apărut in condiţii grafice de excepţie, format mare, color, conţine peste 250 de reţete care se supun regulilor. Fiecare reţetă conţine analiza nutriţională completă, instrucţiuni clare de preparare, sugestii pentru ornare şi servire.

Privighetoarea lui Hitler

Editura Rao. "Privighetoarea Romăniei" pe scena Bayreuth-ului wagnerian de la inceputul secolului trecut, recrutată in 1914 ca agent secret al Berlinului, Veturia Goga a urcat cu vremea toate treptele ierarhiei de umbră a nazismului. Metamorfozată in "Privighetoarea lui Carol II", Eminenţa cenuşie, egeria şi Marea Doamnă a dictaturii antonesciene, l-a slujit pe Hitler, către care "şi-a ciripit" propriul soţ, pe Octavian Goga, dar şi pe Carol al II-lea, pe Mareşal, ca, de altfel, pe toţi cei din staful celui de-al III-lea Reich, şi i-a condus cu sărg la pierzanie.

Invăţăturile lui Don Juan

Editura Humanitas. Problemă - rezultat - soluţie. Iată schema după care Daniel Saage incearcă să-şi explice eşecurile sentimentale. Divorţat şi tărănd după el amintirea atător relaţii incepute bine şi terminate prost, Savage pune pe hărtie reţeta. Marele Leac. El nu ştie dacă se poate baza pe chimismul perechilor mitologice (Marte-Venus) sau literare (Titania-Oberon), dar ţine morţiş s-o ia de la capăt. Marea iubire a vieţii incă n-a sosit. Cănd va apărea, eroul va fi pregătit: va avea la indemănă zece reguli infailibile, care-l vor păzi de un nou rateu. Un singur amănunt pierde din vedere Savage: că aleasa e prietena celui mai bun prieten.

×
Subiecte în articol: carte