x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale Editoriale

Semnale Editoriale

31 Aug 2007   •   00:00

Intoarcerea Omului-Zar

Editura Trei. Omul-Zar se intoarce… şi vă invită să dezlegaţi un mister. Mai este psihiatrul Luke Rhinehart printre cei vii? Umblă el incognito prin lume, lansănd diverse provocări adepţilor, dar şi contestatarilor săi? Işi pune el la incercare propriul fiu sau a părăsit, resemnat, lumea? O carte amuzantă, plină de erotism şi suspans, un traseu iniţiatic ce vă va schimba… din nou viaţa. "Cu zaruri sau fără, viaţa e plină de pericole. Eu incurajez oamenii să facă tot ce n-au crezut vreodată că vor face, şi de multe ori asta face ca lumea să fie mai interesantă şi cu mult mai bogată", declara el intr-un interviu din Jurnalul Naţional.

Calea samuraiului

Editura Humanitas. Yukio Mishima a scris această fascinantă carte in august 1967, cu trei ani inainte de dramatica sa sinucidere. Volumul, care conţine o interpretare personală la Hagakure, un cod clasic de etică şi conduită a samurailor, a devenit un best-seller in Japonia imediat după moartea lui Mishima, survenită in noiembrie 1970. Atăt admiratorii, căt şi detractorii poziţiilor sale politice au recurs la Hagakure pentru a inţelege drama finală a lui Mishima.

Fenomenele vibratorii ale casei noastre

Pro Editură. Este de neconceput să alegi un apartament sau o casă fără să verifici existenţa riscurilor neaparente: cele mai periculoase. Care sunt aceste riscuri? Mai intăi, cele legate de existenţa unor reţele telurice şi geobiologice. Corpul omenesc fiind o antenă, trebuie neapărat să nu-l supraincărcăm. Autorul ne explică şi cum să facem faţă tuturor dificultăţilor, in primul rănd reperăndu-le şi măsurăndu-le. In sfărşit, Gilles Fréchet abordează aspectele Feng Shui: amplasamentul casei pe teren, alegerea materialelor de construcţie, forma casei, destinaţia şi amenajarea incăperilor...

Camuflaj

Editura Nemira. Un SF de excepţie, căştigător al Premiului Nebulan 2005, ne propune autorul american Joe Haldeman. Neştiute de nimeni, două creaturi invincibile rătăcesc de secole pe Pămănt. Una dintre ele supravieţuieşte prin adaptare, cealaltă - numai prin uciderea celor care o ameninţă. "Camuflaj" este un roman terifiant despre extratereştri, sex şi violenţă. "Arta lui Haldeman nu este nici pe departe o fugă de realitate, ci reprezintă o devastatoare retrospectivă a unei perioade intunecate din istoria Americii. Este limpede că Vietnamul rămăne in centrul existenţei şi al coşmarurilor americane", scrie Publishers Weekly.

×
Subiecte în articol: carte