x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

07 Sep 2007   •   00:00

Cum să devii bogat

Pro Editură. Unul dintre cei mai cunoscuţi miliardari din Statele Unite, Donald Trump, este şi unul dintre cei mai remarcabili reprezentanţi ai visului american. Plecat de la

aproape nimic, a făcut avere in urma afacerilor din sectorul imobiliar, a pierdut totul şi apoi şi-a refăcut averea. Scriind "Cum să te imbogăţeşti", Donald Trump a vrut să facă din noi miliardari! Cu o sinceritate tipic americană, autorul ne destăinuie in mod concret şi plăcut toate secretele reuşitei sale.

Cele treisprezece chipuri ale lunii

Editura Polirom. Charles Frazier este autorul celebrului "Cold Mountain", roman distins cu National Book Award şi transpus pe marele ecran de celebrul Anthony Minghella. "Cele treisprezece chipuri ale lunii" este povestea unei vieţi remarcabile, ce cuprinde un secol de aventuri palpitante şi de istorie americană, din ţinuturile sălbatice ale Sudului, aşa cum era inaintea Războiului Civil pănă in epoca modernă, tehnologizată, a secolului al XX-lea.

Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani

Editura Trei. Şaisprezece ani, un jurnal, descoperirea unei lumi noi şi diferite: propriul corp de adolescentă, călătoria in căutarea sinelui prin intermediul sexului, dorinţa de a prinde cu putere acel sentiment ce nu poate fi cuprins: iubirea. Apoi, iluzia că l-a găsit in multe paturi, in multe trupuri, in case necunoscute, alături de nişte bărbaţi care nu o iubesc, experimentănd excesul sexual sub toate formele. Liric şi tulburător, dur şi romantic, "Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani" este cel mai surprinzător debut literar italian din ultimii ani.

Umorul oamenilor celebri

Editura Universitaria. Nu, nu este o culegere de "maxime", aşa cum aţi crede la prima vedere, ci mai degrabă de o colecţie, inteligent strănsă, de poveşti anecdotice, deconectante, care ii are in prim-plan pe oameni mai mult sau mai puţin celebri, romăni sau străini. "Antologia Adrianei Lăzărescu este un frumos zbenghi de inteligenţă pe strapontina unei incruntate biblioteci", spune Lucian Avramescu.

×
Subiecte în articol: carte