x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

14 Sep 2007   •   00:00

Atentatul

Editura Trei. Intr-un restaurant din Tel Aviv, o tănără explodează in mijlocul cătorva zeci de clienţi. La spital, doctorul Amin, chirurg israelian de origine arabă, operează pe bandă supravieţuitorii atentatului, incercănd să-i salveze. In noaptea ce urmează carnagiului, este chemat insă de urgenţă la spital pentru a examina corpul sfăşiat al kamikaze-ului. Pămăntul ii fuge de sub picioare: descoperă chipul propriei sale soţii... Volumul a obţinut Prix des libraires 2006, Prix Découverte Figaro Magazine-Fouquet’s, Grand Prix des Lycéens, Grand Prix des Lectrices Côté Femmes. Romanul va fi ecranizat in SUA.

Relicva

Editura RAO. O poveste captivantă, care debutează intr-un colţ de iad al junglei Amazonului şi ia apoi amploare in Muzeul de Istorie Naturală din New York, băntuit de ani de zile de o prezenţă stranie, despre care vechii angajaţi vorbesc in şoaptă. Prezenţa devine aproape palpabilă in urma unei serii de crime atroce, săvărşite in muzeu cu căteva zile inainte de deschiderea unei expoziţii dedicate superstiţiilor. Interesele financiare ale conducerii impiedică amănarea vernisajului, in timpul căruia se dezlănţuie infernul...

Al III-lea secret de la Fatima

Pro Editură. Volumul este mult mai mult decăt un răspuns la o unică intrebare, este o profeţie ce iese din tiparele obişnuite: se ştie de existenţa ei, dar nu este făcută publică, apoi se implineşte şi rămăne tot secretă. Autorul explorează cu minuţiozitate de cercetător istoria misterioasă a secretelor de la Fatima, diversele interpretări ale acestora, raţiunile pentru care Biserica a păstrat tăcerea atătea zeci de ani. Care este rolul fatidicei cifre 13 in ceea ce-i priveste pe ultimii doi papi? Cum s-a dezvoltat in ultimii zeci de ani cultul Fecioarei de la Fatima? Iată numai căteva dintre pistele explorate de Michel Musolino, care relevă latura universală a apariţiilor Fecioarei de la Fatima.

Star Wars - viziuni din viitor

Editura Amaltea. Seria Star Wars continuă. Timothy Zahn, căştigător al premiului Hugo, işi incheie exploziv seria de două volume "Măna lui Thrawn" cu o descoperire care zguduie din temelii Noua Republică... şi ameninţă să reinvie Imperiul. Planul iscusit al Imperiului este in plină desfăşurare. Noua Republică se află in pragul unui război civil, iar zvonurile despre reintoarcerea din morţi a legendarului Mare Amiral Thrawn unesc forţele imperiale. Acum, Luke Skywalker, Han Solo, prinţesa Leia şi aliaţii lor se confruntă cu provocarea vieţii lor.

×
Subiecte în articol: carte