x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale Editoriale

Semnale Editoriale

05 Oct 2007   •   00:00

Datorii profitabile, datorii neprofitabile(Editura Amaltea),Intermitenţele morţii (Editura Polirom) ,Tokio (Editura Rao),Marea cotitură(Editura Antet)

Datorii profitabile, datorii neprofitabile

Editura Amaltea. Datoriile sunt precum colesterolul: prea mult din tipul nociv te poate ucide. Dar şi prea puţin din tipul sănătos poate constitui o problemă. "Trebuie să slăbesc" nu mai este hotărărea cea mai fierbinte de inceput de an. "Trebuie să scap de datorii" i-a luat locul. Dar tot aşa cum nu toate tipurile de grăsimi sunt nocive pentru sănătatea ta, nu toate tipurile de datorii sunt dăunătoare averii tale. Jon Hanson a aflat prin suferinţă toate faţetele datoriei şi a supravieţuit, iar acum te poate ajuta să nu treci prin aceeaşi soartă.

Intermitenţele morţii

Editura Polirom. Romanul are in centru perplexitatea umană in faţa uneia dintre realităţile inevitabile ale existenţei noastre. Intr-o ţară al cărei nume nu este menţionat, se intămplă ceva ce nu s-a mai pomenit de la inceputul lumii: moartea decide să-şi suspende activitatea. Din acel moment, destinul oamenilor pare a fi să trăiască veşnic. După o scurtă perioadă de euforie, lumea se cufundă in haos şi disperare. Oamenii caută diferite moduri de a convinge moartea să-şi reintre in drepturi, răspunzănd presiunilor din partea Bisericii, a sinucigaşilor şi a companiilor de pompe funebre...

Tokio

Editura Rao. Tanara Grey ajunge in Tokio fără bani şi fără bagaje, dar cu dorinţa de a elucida multe mistere intunecate, incercănd totodată să-şi ascundă propriile secrete... Obsedată de un trecut tumultuos, ea a părăsit Anglia natală cu scopul de a recupera un film pierdut - unica mărturie vizuală a atrocităţilor comise de japonezi in Nanking, in 1937. Un singur om o poate ajuta pe Grey, un supravieţuitor al masacrului, profesor la Universitatea Todai, care insă ii cere ceva in schimb. Pentru a obţine filmul, Grey trebuie să pătrundă in lumea tenebroasă a mafiei japoneze, yakuza...

Marea cotitură

Editura Antet. David Korten susţine că puterea in consolidare a corporaţiilor nu este decăt una dintre manifestările a ceea ce el numeşte "Imperiu": organizarea societăţii pe baze ierarhice şi ale violenţei, care a avut in mare parte căştig de cauză in ultimii cinci mii de ani. Imperiul a dus intotdeauna la nefericirea multora, in favoarea a doar căţiva, dar acum el ameninţă insuşi viitorul omenirii. Korten atrage atenţia asupra terorismului global, schimbărilor climatice şi ratei in creştere a sărăciei, ca fiind doar căteva dintre semnele ce arată că poverile Imperiului au ajuns să depăşească puterile oamenilor şi ale planetei.

×
Subiecte în articol: carte