Annie Muscă, cu sprijinul Direcţiei de Cultură Focşani-Vrancea, a avut curajul să-l „îmbrace” pe Dan Mihăescu în coperţile unei cărţi biografice. Lansarea va avea loc fix pe 31 martie, la ora 17:00, la Librăria Sadoveanu. Notaţi-vă data şi să nu lipsiţi, că aveţi ce regreta dacă rataţi evenimentul! Până atunci, îi cedăm cuvântul „împricinatului” să ne explice ce-i cu „spovedania unui umorist”...
„Dan Mihăescu – spovedania unui umorist, este titlul pe care l-a ales scriitoarea Annie Muscă pentru o carte interviu, cuprinzând viaţa suspomenitului. Fata aceasta recidivează. A mai scris o carte despre Tudor Vornicu, teleast cu har, despre care oamenii glumeau zicând că TVR, înseamnă: «Tudor Vornicu şi restul!»
Aşadar, această doamnă Muscă, are ce are cu oamenii de televiziune şi cu viaţa lor. Eu jur cu mâna pe cartea despre care vă aduc la cunoştinţă, că fără tenacitatea şi efortul ei, fără curiozitatea decentă şi răbdarea cu care m-a iscodit aproape doi ani, nu mă apucam să arăt în văzul lumii, cum am trăit, cu cine, ce le-am făcut bune sau rele, semenilor mei şi ei mie. Partea pozitivă a fost că cineva, m-a îndemnat stăruitor, să-mi adun anii trăiţi, să-i aşez pe rafturile cu amintiri, să înţeleg că am fost copilul unui secol bolnav, cu nesanşa de a mă naşte într-o parte de lume unde, ani mulţi, s-a experimentat pe oameni un sistem asocial, conceput de genii ale răului, măcinând vieţi, deturnând destine, inversând valorile, pervertind suflete, siluind conştinţe. N-am fost nici victimă, nici călău, poate doar un cobai ceva mai rezistent. Şi totuşi, cu o viaţă interesantă. Începută în regat, continuată în republici populare, apoi socialiste, cu regim de gulag, ajungând astăzi la statul de drept, de drept comun, post revoluţionar şi gândind la dreptatea lui Nicolae Iorga, care a spus că la o revoluţie, filozofii tac, martirii mor şi gunoaiele ies la suprafaţă. În timpul vieţii mele, am alergat de nebun prin două secole, 20 şi 21, prin două milenii, 2 şi 3, nu mai ştiu când şi cum am ajuns un om care aduce râsul. Poate am moştenit de la mama mea, un anume simţ al umorului, amestecat de multe ori cu sarea din lacrimă. Oricum, aceste rânduri nu se vor despre itinerarul unui vehicul plin cu regrete. Prin viaţa mea, ca o alee lungă, au zăbovit oameni importanţi, mulţi artişti nepereche, pentru care am scris, pe care i-am filmat, lăsând în urma noastră dovezi eterne că românul ştie de glumă. Am avut norocul să trăiesc între Oameni-Oameni şi, din fericire, m-am vaccinat adesea cu ser anti-jigodie. Multe din zilele mele senine au purtat nume de femei frumoase şi m-au onorat cu prietenia lor mai toţii actorii cu stea-n frunte, ai acestei ţări triste, plină de umor, vorba poetului.
M-am cam întins la vorbă, în loc să vă spun simplu, că joi 31 martie a.c., ora 17:00, la Librăria Sadoveanu din Bd. Magheru nr. 6-8, se lansează cartea cuprinzând o viaţă între coperţile ei, că va fi de faţă lume multă, lume bună, că vor prezenta evenimentul personalităţi artistice de primă mărime, cum sunt Rodica Popescu-Bitănescu, Daniela Nane, Vasile Muraru. Se vor rosti şi vinovaţii semnaţi pe copertă, care nu întâmplător au ales pentru lansare, ziua în care ţara iese din recesiune şi... intră în criză!
În sfârşit, prezenţa tuturor celor care vor avea curajul să fie de faţă, ne onorează şi vă aşteptăm cu emoţie”.