x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte UER organizează ediţia a III-a a Premiului literar “Augustin Frăţilă”

UER organizează ediţia a III-a a Premiului literar “Augustin Frăţilă”

17 Aug 2014   •   14:50
UER  organizează ediţia a III-a a Premiului literar “Augustin Frăţilă”

Uniunea Editorilor din România (UER), sub egida Federaţiei Editorilor din România (FER), organizează, în perioada 25 august-27 noiembrie, ediţia a III-a a Premiului literar “Augustin Frăţilă” - romanul anului 2013.

Premiul este în valoarea de 10.000 de euro.

Uniunea Editorilor din România a preluat Premiul literar “Augustin Frăţilă” de la Asociaţia Casa de cultură, o asociaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică, dedicată proiectelor culturale.   Asociaţia Casa de cultură rămâne partener în proiect, alături de Editura ALL. “Preluarea de către UER, sub egida FER, a Premiului literar “Augustin Frăţilă” este, înainte de toate, un act de normalitate - UER şi FER fiind organizaţii al căror scop principal este sprijinirea proiectelor culturale în interesul tuturor membrilor săi. Pe de altă parte, este un pas important pentru un premiu literar care şi-a propus de la început să devină un proiect de referinţă în mediul cultural românesc”, a declarat Mario DeMezzo, Vicepreşedinte Uniunea Editorilor din România.

Premiul literar “Augustin Frăţilă”, ediţia a III-a, va desemna romanul anului 2013, conform unei selecţii făcute de critici literari (Alex. Ştefănescu, Tudorel Urian, Daniel Cristea-Enache) şi de cititori activi din mediul online. (Sebastian S. Eduard)

×