x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Un adevăr de Premiu Nobel

Un adevăr de Premiu Nobel

26 Oct 2007   •   00:00

Două Premii Oscar luate de documentar. Nobelul pentru Pace, căştigat chiar săptămăna trecută. După varianta pe DVD, in librării găsim acum şi cartea: "Un adevăr incomod".

Două Premii Oscar luate de documentar. Nobelul pentru Pace, căştigat chiar săptămăna trecută. După varianta pe DVD, in librării găsim acum şi cartea: "Un adevăr incomod".

PERICOL. Este viitorul planetei pus, cu adevărat, in pericol sau este acesta numai un mod prin care politicienii işi pot aduna căt mai multe voturi? In paginile acestei cărţi, Al Gore (fost vicepreşedinte in administraţia Clinton şi candidat, el insuşi, pentru funcţia supremă) ne infăţişează o pledoarie convingătoare, bogat ilustrată, a punctului său de vedere, laolaltă cu impresionante texte dedicate principalelor influenţe din viaţa sa: tatăl, sora, precum şi profesorul din facultate, care i-a deschis ochii asupra acestei probleme vitale pentru supravieţuirea omenirii. Grafice, explicaţii punctuale şi nostalgice fotografii spectaculoase, toate acestea au fost sursa documentarului care a obţinut, in cursul acestui an, Premiul Oscar.

PACE. Nu mai tărziu de săptămăna trecută, fostul vicepreşedinte american Al Gore şi Comisia ONU pentru Climă au căştigat Premiul Nobel pentru Pace. Premiul le-a fost decernat pentru "eforturile de colectare şi difuzare a informaţiilor cu privire la schimbările climaterice provocate de om şi pentru punerea bazelor in vederea adoptării măsurilor necesare luptei impotriva schimbărilor climaterice". Premiul Nobel, constănd intr-o diplomă, o medalie de aur şi un cec in valoare de zece milioane de coroane suedeze (1,08 milioane de euro), le va fi inmănat la Oslo, la 10 decembrie.

×
Subiecte în articol: carte