x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte „Una dintre cele mai frumoase cărți”, dedicată actorilor Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, lansată la Bookfest

„Una dintre cele mai frumoase cărți”, dedicată actorilor Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, lansată la Bookfest

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Iun 2024   •   19:04
„Una dintre cele mai frumoase cărți”, dedicată actorilor Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, lansată la Bookfest

În ultima zi a Târgului Internațional de Carte Bookfest, Editura Vremea a lansat albumul foto „Regele nu moare”, cu fotografii realizate de Florin Ghioca, fotograful Teatrului Național din București, volum dedicat actorilor Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, o lucrare considerată „una dintre cele mai frumoase cărți” din ultimii ani.

Albumul „Regele nu moare” are 208 pagini de fotografii și texte dedicate spectacolului „Regele moare” (regia Andrei și Andreea Grosu), care se joacă cu casa închisă încă din 2017, și care îi are în distribuție pe actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ana Ciontea, Florentina Țilea, Richard Bovnoczki și Șerban Pavlu.

„Este una dintre cele mai frumoase cărţi apărute la Vremea - şi este vremea acestei cărţi - cartea 'Regele nu moare', primul album de fotografii publicat de Florin Ghioca şi primul album dedicat domnului Rebengiuc și doamnei Mihuţ. Suntem încântaţi să dăm această carte frumoasă membrilor comunităţii cărţii, care vizitează şi cumpără, în fiecare an, de la târgurile de carte”, a precizat Silvia Colfescu, directoarea Editurii Vremea.

Prezentă la evenimentul de lansare de la Bookfest, alături de colega sa, Florintina Țilea, actrița Ana Ciontea s-a declarat „foarte fericită” pentru faptul că, după spectacolul de teatru, o artă efemeră, rămâne „mărturia de emoţie”, regăsită în fiecare fotografie.

„Sunt foarte fericită că această carte există, pentru că, în secunda în care dumneavoastră aplaudaţi şi plecaţi acasă, ca spectatori la un spectacol, noi intrăm într-o umbră, în umbra vieţii noastre. Şi imaginile de aici, din această frumoasă carte, sunt o mărturie că, în fiecare fotografie, nu este doar o fotografie, ci şi multă emoţie. O lăsăm acolo, aşa cum o lăsăm pe scenă, cum o lăsăm în teatru şi plecăm să ne regăsim vieţile noastre, acelea care seamănă, evident, cu ale dumneavoastră. De aceea aş vrea să vă invit, când răsfoiţi albumul, să vă gândiţi la cantitatea imensă de emoţie care se duce în sală şi de inefabil şi de sublim a acestui spectacol şi a acestor mari actori - vorbesc de domnul Victor Rebengiuc şi de doamna Mariana Mihuţ", a transmis actriţa Ana Ciontea.

Chiar dacă nu au fost prezenți la eveniment, actorii Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au transmis cu acest prilej un mesaj: „Aveți în fața dumneavoastră o carte foarte frumoasă, cu poze care au fost făcute de Florin Ghioca de-a lungul timpului, de la premieră și până în ziua de astăzi și poate această carte vă dă ideea să veniți să vedeți și spectacolul”, a precizat marele actor, care consideră acest album „cea mai formidabilă recunoaștere a muncii noastre, documentul care dovedește faptul că n-am stat degeaba în teatru”. „Suntem fericiți să răsfoim din când în când acest album care ne emoționează și ne încălzește inima și ne justifică existența la urma urmelor”, a mai adăugat Victor Rebengiuc în mesajul transmis.

Albumul „Regele nu moare”, apărut la Editura Vremea, a fost lansat oficial de Ziua Regalității, pe 10 mai, la Teatrul Național din București, în prezența întregii echipe a spectacolului. Albumul este disponibil în librării și pe edituravremea.ro.

Foto: Octavian Călina

×