x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Universuri secrete

Universuri secrete

07 Oct 2007   •   00:00
Universuri secrete

Pro Editura vine cu două noi volume in seria Universuri secrete...

Pro Editura vine cu două noi volume in seria Universuri secrete...

Â

Lancea destinului

Deşi ne-am putea aştepta ca, intr-o astfel de lucrare, in care se dezbat viaţa şi inclinaţiile satanice ale lui Hitler, să regăsim ca temă centrală a cărţii ori psihozele, ori exclusiv practicile negre prin care un student falit a reuşit să se ridice la dictatura absolută şi aproape să cucerească lumea, la Trevor Ravenscroft, accentul se pune pe ideea de Iniţiere, atăt in sensul său pozitiv, căt şi in cel negativ. "Lancea Destinului", acest titlu invăluit in mister, ascunde in spatele său o analiză pătrunzătoare a modului in care sufletul uman poate accede ori către iluminare, ori către exact opusul ei.

Â

Laboratorul de otrăvuri

Volumul poate fi considerat o carte curajoasă, cănd ştim care e soarta rezervată denunţătorilor regimului rus. Lucrarea lui Arkadi Vaksberg iţi provoacă fiori pe şira spinării cănd vezi căt de lungă este lista persoanelor asasinate şi procedeele de execuţie terifiante. Ideea demonică a acestui laborator al otrăvurilor avea un singur scop: suprimarea duşmanilor puterii şi eternizarea revoluţiei.

Pentru asta vor fi sacrificaţi politicieni, jurnalişti sau scriitori, dar şi oameni nevinovaţi, care s-au aflat la momentul nepotrivit in locul nepotrivit. Cea mai mică indoială, cel mai mic cuvănt deplasat inseamnă moarte sigură.

×
Subiecte în articol: carte