x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Voiam să-ţi spun, dar am uitat...

Voiam să-ţi spun, dar am uitat...

de Sebastian S. Eduard    |    22 Mar 2009   •   00:00
Voiam să-ţi spun, dar am uitat...
Sursa foto: /Stockxpertcom

După "Fumatul strict permis", altă carte "de comă" intră în Colecţia Râsul lumii. Aşa că vă recomandăm "1000 de momente ale uituceniei (dintre care ne-am amintit doar 246)".



"Când eram mai tânăr nu-mi aminteam nimic, indiferent dacă se întâmplase sau nu; acum mă simt atât de şubred, încât probabil că în curând nu-mi voi mai aminti decât lucrurile care nu s-au întâmplat, de fapt, niciodată." Mărturisirea, semnată de Mark Twain, e doar unul dintre episoadele care semnalizează defecţiuni de funcţionare în mintea oamenilor celebri: politicieni şi actori, sportivi şi muzicieni, compozitori şi literaţi. Lângă Twain se aşază alte nume grele, care au căzut victimă - o dată, de două ori, de zece ori - uituceniei. 

Exemple sunt multe. Să dăm numai câteva dintre ele. Rod Stewart, de pildă, admite că nu-şi mai aminteşte numele iubitei care i-a inspirat hitul Maggie May. Ronald Reagan încurcă numele şefilor de stat pe care-i primeşte la Casa Albă. David Bowie jură cu mâna pe inimă că a uitat absolut tot anul 1975. Doris Day e incapabilă să-şi recunoască cel de-al doilea soţ, deşi stă cu el de vorbă pe stradă. În fine, destui oameni iluştri îşi pierd memoria, ceea ce nu-i împiedică să-şi scrie memoriile.

La index putem băga şi oameni mai puţin iluştri. În 1987, când Kevin Thompson a jefuit Mid-Atlantic National Bank din Bloomfield, New Jersey, şi-a dat seama că-şi uitase acasă biletul prin care voia să-l informeze pe funcţionar că avea de-a face cu un jaf. Nici o problemă: l-a rescris pe spatele unui cec pe care i l-a dat unui trezorier, care mai târziu l-a predat poliţiei. Practic... poliţia a căpătat pe tavă adresa spargătorului uituc...

×
Subiecte în articol: carte