x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Cinematografia spaniola si-a decernat premiile

Cinematografia spaniola si-a decernat premiile

04 Feb 2018   •   08:31
Cinematografia spaniola si-a decernat premiile

Maeştrii de ceremonie ai galei Premiilor Goya 2018, comicii Joaquín Reyes şi Ernesto Sevilla, au dat startul galei de sâmbătă seara, una dintre cele mai feministe şi dominată de multilingvism, prezentandu-i, in monologul de introducere, pe nominalizaţii la actuala ediţie.

 

"Este seara voastră, puteţi să mulţumiţi cui doriţi, nu există limite", au spus ei, precizând, deşi "pe scenă veţi avea la dispoziţie doar un minut, veti putea continua cu multumirile din sala".

Ernesto Sevilla a rămas singur in fata publicului, amintind că este rândul femeilor să fie celebrate. "Dar gala o prezint eu, eu şi soţia mea care este de fapt Joaquín, cu el îmi petrec marea parte a timpului şi, deşi este mai deştept decât mine, primeşte doar jumătate din onorariul meu".

Cea de-a 32-a ediţie a Premiilor Gpya celebrează cinematografia reînnoită, diversă şi multilingvismul, având în vedere că cele cinci filme nominalizate la principala categorie, cel mai bun film al anului, sunt vorbite în patru limbi diferite.

Deşi două dintre ele sunt realizate de femei - 'La librería' de Isabel Coixet şi 'Verano 1993' de Carla Simón - doar 27 % dintre cei nominalizaţi de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania sunt femei.

Filmul care a primit cele mai multe nominalizări anul acesta, în total 13, este filmul basc 'Handia', de Aitor Arregi şi Jon Garańo, urmat de 'La librería', de Isabel Coixet, cu 12; 'El autor' (9), de Manuel Martín Cuenca, 'Verano 1993' (8) de Carla Simón şi 'Verónica' (7) de Paco Plaza. AGERPRES

 

Seara filmului spaniol

×