x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Emancipare - Concerte in aer liber

Emancipare - Concerte in aer liber

de Alex Revenco    |    10 Dec 2006   •   00:00

BIZUL DIN SHOWBUSINESS
In lumea civilizata, concertele se desfasoara nonstop in timpul anului si se termina la jumatatea lunii decembrie, cand si ei, artistii, isi iau vacanta. La noi, si in acest domeniu, situatia e pe dos, tocmai pentru Craciun si Revelion se duc "lupte" grele, iar cei care "sunt in carti" se lauda cate angajamente au intr-o singura seara si ce caciula de bani vor castiga pe chestia asta.
BIZUL DIN SHOWBUSINESS
In lumea civilizata, concertele se desfasoara nonstop in timpul anului si se termina la jumatatea lunii decembrie, cand si ei, artistii, isi iau vacanta. La noi, si in acest domeniu, situatia e pe dos, tocmai pentru Craciun si Revelion se duc "lupte" grele, iar cei care "sunt in carti" se lauda cate angajamente au intr-o singura seara si ce caciula de bani vor castiga pe chestia asta. Desi prin aceste gratuitati, showbizul autohton are numai de pierdut, iar deserviciile de imagine sunt incalculabile, artistii romani continua sa se "produca" in diferite piete publice de ziua orasului X, la berea Y si cu alte ocazii "speciale". Dar in acest an, referitor la concertele "pentru popor" se intampla ceva si se poate vorbi despre o emancipare fireasca, avand in vedere admiterea noastra in Europa.

In loc de zece-douasprezece "artisti" specializati in dans (pentru care canta CD-ul) se observa cum organizatorii prefera un grup sau doua de rock, daca se poate, care canta live: Phoenix si Smokie, la Sibiu, fiind doar doua exemple de "reorientare". Pentru ca si in alte orase, primariile vor sa intre in noul an pe o muzica "adevarata" cu o formatie cunoscuta din strainatate, daca se poate. Ceea ce nu e rau, pentru ca astfel, pe langa diversitatea si ambitia fiecarui primar de a arata "ce tare e", publicul are ocazia sa vada nume cunoscute. Pentru ca cei mari si foarte mari nu sunt disponibili acum si in asemenea conditii, dar cine stie ce se poate intampla cand e vorba despre 1 milion de euro?

×
Subiecte în articol: cultura