x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură EVENIMENTE CULTURALE la Institutul Italian de Cultură

EVENIMENTE CULTURALE la Institutul Italian de Cultură

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Oct 2022   •   18:00
EVENIMENTE CULTURALE la Institutul Italian de Cultură

Prezentare de carte, retrospectiva Pier Paolo Pasolini de la Cluj sau filme italiene la "Les Films de Cannes à Bucarest". Iată doar câteva dintre evenimentele culturale pe care ni le propune Institutul Italian de Cultură.

 

Sara Turetta - “Urme de bucurie și alte amintiri românești ale unei italience”

Prezentarea cărții în limba română

29/10/2022, h.12.00

Institutul Italian de Cultură din București prezintă, în data de 29 octombrie 2022, la ora 12.00, în Aleea Alexandru 41, versiunea în limba română a cărții Sarei Turetta “Urme de bucurie și alte amintiri românești ale unei italience” (în italiană, “I cani, la mia vita”), care vorbește despre activitatea Sarei Turetta în domeniul protecției animalelor, în special a câinilor, în România.

Vor lua cuvântul: Sara Turetta, regizorul Cristian Mungiu, Lidia Bodea (director Editura Humanitas), Liliana Nechita (traducătoarea cărții în limba română) și Ovidiu Roșu (vicepreședinte și coordonator al Departamentului Animale Sălbatice la Fundația Visul Luanei și medic veterinar la ARCA – Animal Rescue and Care Association).

Va modera discuțiile Carmen Mușat (profesor, critic literar, director al revistei “Observator Cultural”).

CINEMA

Filme italiene la "Les Films de Cannes à Bucarest"

21 - 30/10/2022

Anul acesta suntem parteneri Les Films de Cannes à Bucarest!

Ediția 2022 va include o retrospectivă Pier Paolo Pasolini, la un secol de la naştere, în cadrul căreia vor fi proiectate filmele: Accattone, Edipo Re, Il Vangelo secondo Matteo, dar și două filme recente: Nostalgia de Mario Martone și The Glance of Music / Ennio de Giuseppe Tornatore.

CINEMA - Retrospectivă Pier Paolo Pasolini la Cluj

13/10/2022 - 06/11/2022

Cu ocazia centenarului nașterii lui Pier Paolo Pasolini (5 martie 1922 - 2 noiembrie 1975), Institutul Cultural Italian din București, în colaborare cu Cinemateca TIFF și Cinema Victoria din Cluj, prezintă o retrospectivă ce cuprinde patru dintre filmele sale cele mai reprezentative: Accattone, Edipo Re, Comizi d'amore, Uccellacci e Uccellini.

BIBLIOTECA

Activarea serviciului de bibliotecă digitale MLOL

Institutul Italian de Cultură din București a activat serviciul de Bibliotecă digitală MLOL, prima și principala bibliotecă digitală italiană, accesibilă 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Catalogul este împărțit între Resurse Open, care cuprinde o colecție de ebooks, audiobooks, partituri, resurse audio și video, e-learning, hărți și multe altele, toate sub licență deschisă și Resurse MLOL, unde sunt incluse titluri comerciale, inclusiv ebooks de la mari edituri italiene și grupuri editoriale, audiobooks și o secțiune cu ziare și periodice din întreaga lume.

×