x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film 40 de producţii documentare şi de ficţiune la Festivalul de Film de la Râşnov

40 de producţii documentare şi de ficţiune la Festivalul de Film de la Râşnov

de Sebastian S. Eduard    |    05 Iun 2014   •   10:47
40 de producţii documentare şi de ficţiune la Festivalul de Film de la Râşnov

Între 1 şi 10 august, la Râşnov se va desfăşura cea de-a şasea ediţie a deja tradiţionalului Festival de film. Temele evenimentului din acest an sunt “Marele Război”, “1989, a fost sau n-a fost?” şi “Los Angeles 1984”. Festivalul se prezintă din ce în ce mai “plin”: Peste 40 de filme documentare şi de ficţiune, discuţii cu actori şi regizori, dezbateri istorice, discuţii cu martori ai unor evenimente istorice, concerte sau prezentări de carte – iată doar câteva dintre activităţile pregătite pentru publicul care va vizita Cetatea Râşnovului.

Prin intermediul dezbaterilor sau proiecţiilor de film, Festivalul de Film istoric de la Râşnov va analiza cauzele şi consecinţele Primului Război Mondial şi ale căderii Cortinei de Fier în anul 1989. De asemenea, o serie de întălniri cu sportivi de marcă ai României vor avea rolul de a îndrepta atenţia asupra Olimpiadei de la Los Angeles, din 1984. Evenimentul, un boicot al URSS şi al ţărilor din blocul socialist, s-a concretizat în cea mai mare performanţă a sportului romănesc.

În deschiderea festivalului, care va avea loc la 1 august, va concerta trupa Byron, iar organizatorii ne promit alte nume mari din domeniul muzical, pentru câteva dintre celelalte seri ale festivalului...

×