x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film S-a aflat cauza morții lui Andre Braugher. Dublu laureat al premiului Emmy s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani

S-a aflat cauza morții lui Andre Braugher. Dublu laureat al premiului Emmy s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   16:45
S-a aflat cauza morții lui Andre Braugher. Dublu laureat al premiului Emmy s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani
Sursa foto: Hepta

Andre Braugher, actor laureat al premiului Emmy de două ori, a murit de cancer pulmonar, după ce i s-a diagnosticat boala cu câteva luni în urmă, a confirmat publicistul său pentru BBC.

În vârstă de 61 de ani, Braugher a decedat luni.

André Braugher era cunoscut în special pentru rolurile sale de căpitan Ray Holt în Brooklyn Nine-Nine și detectivul Frank Pembleton în Homicide: Life on the Street.

A câștigat un premiu Emmy pentru rolul său în Homicide în 1998 și un altul în 2006 pentru munca sa în thriller-ul criminal Thief.

Braugher a primit, de asemenea, patru nominalizări la premiile Emmy pentru rolul său în Brooklyn Nine-Nine, care a avut opt sezoane, precum și nominalizări la Globurile de Aur pentru rolul său în Thief și în seria Gideon's Crossing de la ABC.

Cel mai recent film în care a jucat a fost drama biografică She Said, care relatează povestea jurnaliștilor de investigație care au dezvăluit afacerea Harvey Weinstein, potrivit BBC.

Colegul său din Brooklyn Nine-Nine, Terry Crews, i-a adus un omagiu talentului "irepetabil" al lui Braugher mai devreme în această săptămână.

"Sunt onorat să te cunosc, să râd cu tine, să lucrez cu tine și să împart opt ani de glorie privind talentul tău irepetabil", a scris Crews pe Instagram.

Născut în Chicago, Braugher a absolvit de la Universitatea Stanford înainte de a frecventa Școala Juilliard pentru dramă din New York.

Braugher a declarat pentru New York Times Magazine în 2014 că a „încetat să bea alcool și să fumeze acum mulți ani”.

Actorul a lăsat-o în urmă pe soția sa, actrița Ami Brabson, pe care a cunoscut-o pe platourile de filmare ale Homicide, și pe cei trei fii ai săi.

 

 

×