x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Câştigătorii CESAR-urilor, Oscarurile cinematografiei franceze

Câştigătorii CESAR-urilor, Oscarurile cinematografiei franceze

01 Mar 2014   •   08:35
Câştigătorii CESAR-urilor, Oscarurile cinematografiei franceze
Sursa foto: ENS Louis-Lumière
Comedia autobiografică a lui Guillaume Gallienne a triumfat aseară la ceremonia Cesar-urilor, Oscarurile cinematografiei franceze, unde actriţa Julie Gayet şi-a făcut prima apariţie publică după dezvăluirea relaţiei sale cu preşedintele François Hollande, notează AFP, preluat de Agerpres.

'Les garçons et Guillaume, a table!', care figura mare favorit, a câştigat cinci Cesar-uri: pentru cel mai bun actor, cel mai bun film de debut, cea mai bună adaptare, cel mai bun montaj şi cel mai bun film.

Comedie caustică, 'Les garçons et Guillaume, a table!' îl face pe spectator să râdă emoţionat de traumele sale din adolescenţă.

Cu toate acestea, Roman Polanski a fost cel distins cu premiul César pentru cel mai bun regizor, pentru 'Venus înveşmântată în blană', în timp ce César-ul pentru cel mai bun film străin a fost acordat peliculei 'Alabama Monroe', o dramă familială pe fond de muzică bluegrass a regizorului belgian Felix van Groeningen.
 
În timpul ceremoniei, prezidată de actorul François Cluzet şi prezentată de actriţa belgiană Cécile de France, realizatorul american Quentin Tarantino a înmânat un Cesar onorific compatrioatei sale Scarlett Johansson.




×